Zapojení bytovky pomoc

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
elped77

#16 Příspěvek od elped77 »

Hlavný vypínač, hlavný istič alebo v drevodomoch napr. prúdový chranič (podľa projektu) je povinný v každom silovom rozvádzači.
Neriskuj prerábku elektroinštalácie bez revízie, v prípade poistnej udalosti aspoň u nás v Slovakistane poisťovňa žiada pri rekonštrukcii elektroinštalácie bytu v bytovkách (spoločné priestory) ak nie si majiteľ revíznu správu (nie staršiu ako 5, 3 alebo 2 roky - podľa rizika).
Pri domoch a bytoch ak si majiteľ, revízia nie je povinná, čo si pri bytoch v bytovkách (spoločné priestory) odporuje. :lol:

Moja skúsenosť s našou najväčšou poisťovňou:
Pred dvoma rokmi mi zhorel ventilátor v plynovom kotle Vaillant, 350,-E škoda, 2 týždne som sa v novembri sprchoval v ľadovej vode. Servisný technik pre Vaillant mi do správy napísal SKRAT V ELEKTRONIKE. Poisťovňa to dvakrát neuznala, pretože naša poistka sa vzťahovala iba na slovíčko SKRAT.
Takže tak.
TAKJAN

#17 Příspěvek od TAKJAN »

Hlavní vypínač/jistič je samozřejmost. A přepěťovky my dáváme za hlv jistič pokud nejsou jištěny, protože při proražení by vše za hlavní jističem na vstupu domu tento vyráželi.
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

Samozřejmě musí být za hlavním jističem a taky za vypínačem technologie. Myslím ale, že by měli být před hlavním vypínačem rozvaděče. Tedy alespoň co jsem se dočetl z datasheetu Eaton.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Behemot »

bytofku sis koupil sám pro sebe, nebo tam bude nejakej komerční nájem (případně odprodej BJ)?
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“