Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
maxijaroslav

#121 Příspěvek od maxijaroslav »

Soubor log jsem neobjevil. Jedině soubory Reports, kde ten dnešní má opět příponu .enc1 a je jen krátký - 446 bitů.
Dnes po ránu něšel spustit třeba MultiCommander a musel jsem ho odinstalovat a znova nainstalovat, aby se ho podařilo spustit.
masar

#122 Příspěvek od masar »

I ten log soubor .enc1 je šifrovaný. Podívat se do něj a do karantény můžeš zase jen při spuštěném CD KRD2024. Takže to udělej (v běžícím Kaspersky Rescue Disku otevřít přes tlačítko Reports a tam zvolit možnost Save to file (Uložit do souboru)).
:wink:
-----
Pouštět si do systému takový "kalibry" jako KRD2024 považuju za masochismus a paranoiu.
ferdislav

#123 Příspěvek od ferdislav »

Týden se v tom hrabat... to bych nedal, obyč domácí hračka, dva dny max a už mohl být nový disk s čistou instalací, stejně je potřeba to jednou za čas udělat, zvlášť když největším virem je sám uživatel..
maxijaroslav

#124 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak situace je stále zhruba stejná...
Snad se jednou podaří na ten problém přijít.
Ten počítač je v podstatě domácí hračka, není to pomůcka v zaměstnání (už dlouho jsem důchodce).
Ale kdyby měl někdo nějaký dobrý nápad, jak si s tím problémem poradit, byl bych moc rád.
Zatím jsem zkusil CCleaner - odstranil prý asi 800 MB nějakých souborů, ale žádná změna se neděje. Pokus o spuštění antiviru Avira vedl k tomu, že se uprostřed displeje objevil bílý obdélník s rotujícími černými body uprostřed a jinak se nic nedělo...
ferdislav

#125 Příspěvek od ferdislav »

Proč neuděláš co jsem ti napsal? je to jediný rychlý a jistý postup
maxijaroslav

#126 Příspěvek od maxijaroslav »

No, řekněme že mám k tomu nb citový vztah (dostal jsem ho kdysi od dcery) a wokna 8.1 mi docela vyhovují. 10 a 11 už ne.
ferdislav

#127 Příspěvek od ferdislav »

A to je problém tam dát ty osmičky?
Buď chceš aby fungoval,nebo ho mít na památku tak jak je
a starý disk si můžeš schovat na nekonečné pokusy
judeware

#128 Příspěvek od judeware »

maxijaroslav píše:...Ten počítač je v podstatě domácí hračka, není to pomůcka v zaměstnání...
To jsem měl vědět a stačilo se dohodnout, aby mi ho kolegové přivezli v den návštěvy Ampéru. :oops: Pitomosti typu CCleaner člověk oboru znalý nepoužívá.
ferdislav píše:...už mohl být nový disk s čistou instalací, stejně je potřeba to jednou za čas udělat...
Od dob Windows 7 se "dobře udělaný počítač" s komerčním O.S. instaluje na celou dobu životnosti jen jednou! 8-) Instalace -> "doladění" po jejím dokončení (tj, když instalátor neurčil veškerý hardware, což se vždy týkalo situace, pokud byl O.S. o něco starší, než onen hardware) -> nastavení prostředí uživatele (v nejjednodušším případě jediného) -> instalace konkrétních programů (od dob Windows 95 se to ustálilo na minimu, jakým je prohlížeč, "něco na multimédia", kancelář [texty, tabulky pošta...], profesní speciality [Účto, AutoCAD, jinoCAD, právničina, doktoroobvoďačina atd.]). No a pak přijde ke slovu tvorba bitové kopie O.S. Ve starších O.S. se buď cpaly lidem drahé nástroje (všelijaké zassrané Acronisy apod.), nebo se záloha celého počítače dala dělat ručně a často oklikou. 2000/XP ještě dovolí instalaci na oddíl FAT32, takže se takový neživý disk překopíruje přes druhé PC kamkoliv.

A když něco lehne, obnova a dotažení do cílového stavu (i na nový disk) je snadná. Pokud jsou data držená na jiném oddíle (jak poznamenal masar).
ferdislav

#129 Příspěvek od ferdislav »

Bitovou kopii si udělá člověk který ví, neznalý musí odeznova,od čistého os
CCleaner bych řekl je vhodný právě pro amatéry,ale nesmí tam nic přenastavit a používat jen ten a ne dva další, což platí i pro antivir atp.
Spousta lidí funguje tak, že dokud se jim PC úplně nezaseká,tak jedou,potom to někomu dají na opravu,ale naučit se základní věci kolem údržby a práce s ním to nee!
Nika
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Nika »

Jediný správný způsob, jak z toho ven, je vylít si data a jednoduše ten OS nainstalovat na prázdný disk, max. rozdělený na oddíl s OS a datový.
Prosím, udělejte to tak a nebo požádejte někoho bližního/znalého, ať vám to za kilovku kafe udělá.
maxijaroslav

#131 Příspěvek od maxijaroslav »

Aha, takže jsem svůj problém asi přece jen popsal nesprávně.
OS je v pořádku, u tohoto nb HP je oddělena část HDD (uživatelsky v podstatě nepřístupná) jako záloha OS, takže při jakémkoli problému se automaticky opraví z této zálohy.
Tady jde výhradně o programy, které nejsu součástí základního OS a instaloval jsem je sám (v době, když byla jejich aktivace zdarma atd.) a navíc jen některé.
Původně jsem myslel, že se s tímto problémem už někdo setkal a zná jednoduché řešení...
judeware

#132 Příspěvek od judeware »

Odvšivit komerční O.S. jednoduché není, pokud jsou tam automatismy, které vrací stav počítače do havarijního stavu (asi jako když při amatérské stavbě zídky přijdu druhý den na místo určení a ono je to opět někým zbořené). Počítač se musí důkladně zanalyzovat a až poté konat. Odstranění badware neznamená automaticky výhru.
masar

#133 Příspěvek od masar »

maxijaroslav píše:...OS je v pořádku, u tohoto nb HP je oddělena část HDD (uživatelsky v podstatě nepřístupná) jako záloha OS, takže při jakémkoli problému se automaticky opraví z této zálohy...
Ale kdepak. Opravit OS z tohoto oddílu (WinRe) musí uživatel, tedy ty.
A že je OS v pořádku ses dozvěděl odkud? K nápravě přece nedošlo a původce dosud neznáš.
Ale můj dojem z toho je, že za problémem skutečně nestojí OS, ale tebou nainstalované programy, jako jsou různé "čističe" (à la CCleaner) a antiviry (à la Kaspersky) a podobné nesmysly, které dokáží vážně poškodit nejen instalované aplikace, ale i OS samotný.
Náprava s jistým výsledkem je jen jedna: Přeinstalace OS. Pomocí oddílu WinRe je to snadná záležitost, která zdaleka nebude potřebovat tolik času, jako právě provedené opravy, které nic neopravily.
Předpokladem je jen provést zálohu/úklid disku a rozdělit ho na datový a sytémový oddíl. Ten pak lze snadno a hlavně rychle obnovovat bez zásahu do dat.
Jediný problém tak představují pouze nainstalované programy s licencemi (byť zdarma), k jejich instalaci musíš mít klíče/hesla. Jak obnovit MSD Collections jsi už vyřešil, další jsi nejmenoval, ale jistě jich nebude mnoho.
:wink:
Nika
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Nika »

maxijaroslav píše: OS je v pořádku...
Původně jsem myslel, že se s tímto problémem už někdo setkal a zná jednoduché řešení...
OS není v pořádku, je rozhašený těmi pochybnými utilitami a ano, řešení je jednoduché a jediné správné, reinstalace OS.
Ušetřil byste si opravdu hodně času, toto není věc, se kterou je zdravé se trápit tak dlouho.
maxijaroslav

#135 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak se zatím zdá, že se mi podařilo problém vyřešit - patrně byl způsobený chybnou instalací antivirového programu Avira, kdy jsem si nevšiml, že instalovaná verze není vhodná pro win 8. Po jeho dosti pracném odstranění se zdá být všechno funkční.
Tak uvidím...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“