Hurá do vesmíru a zpátky na Zem! (A važte slova!)
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale ono toho tam je víc, třeba že to jsou čtyři člověci kteří by zatím měli doletět nejdál od Zemegule, asi 407 000 km. A těsně před návratovou žabkou budou nejrychlejší lidi na světě, asi 40 000 km za hodinu.EKKAR píše:Jedinej rozdíl "do plusu proti tenkrát" je v tom, že letí 4 člověci najednou a že v posádce je i ženská.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mě to teda podle mého "výpočtu" připadá jen jako asi sedm měsíců... (Vánoce ´68 a červenec ´69)masar píše:A když se ho zeptali, jak k tomu číslu přišel, odpověděl:"Tipol som si...".EKKAR píše:...Mezi prvním obletem Měsíce pilotovanou lodí po jeho orbitě a prvním přistáním pilotovanýho modulu uteklo v "šedesátkách" skoro přesně rok a půl (Vánoce ´68 a červenec ´69)...
Informací, které poskytl 7-denní let Apolla 8 s deseti oblety kolem Měsíce, bylo mnohem více, než bude obdobných informací z 10-ti denního "osmičkového" obletu Artemis 2.
A nezdá se mi, že by ten dnešní let měl nějaké přednosti před tím tehdejším (náklady, bezpečnost...).
Jenže kolem Měsíce si to předtím kroužila Artemis 1 a mnohem dýl než kdysi Apollo. Taková mise bude mít smysl až s hotovým přistávacím modulem.masar píše:Informací, které poskytl 7-denní let Apolla 8 s deseti oblety kolem Měsíce, bylo mnohem více, než bude obdobných informací z 10-ti denního "osmičkového" obletu Artemis 2.
Problém je prostě v tom, že NASA má mnohem osekanější rozpočet a přitom má dost rozsáhlý výzkumný program, který by byl nesmysl opustit.
Je až neskutečné, kolik konspiračních kokotů včera zasíralo debatu na kosmonautix.cz během přenosu.
Jinak plochozemskou teorii šíří třeba i nějací magoři v rámci církevních poutí, kde se odvolávají na to, že je to tak podle Bible a někteří se toho chytnou.
A kutilmile - nelituju tě
Kecaj, protože v Bibli se nic takovýho ani náznakem neprobírá. Měli by skončit jako kacíři na hranici.xsc píše:Jinak plochozemskou teorii šíří třeba i nějací magoři v rámci církevních poutí, kde se odvolávají na to, že je to tak podle Bible a někteří se toho chytnou.