Nekvalitní boiler Tatramat (Stiebel)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Nekvalitní boiler Tatramat (Stiebel)

#1 Příspěvek od jjilek »

Vracím se k tématu
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... at#1388924
Včera jsem vrátil k po letech odstavenému bojleru z Popradu. Potvrdilo se mi tehdejší tvrzení o nekvalitní výrobě.
Demontáž jednoznačně potvrdila, že nedostatečné množství teplé vody mělo jednoduchou příčinu. V bojleru oné firmy chyběla výtoková trubice, která má zaručit, že nedochází k míchání odtékající teplé a přicházející studené vody.
K tomu asi není co dodat.
:(
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas-Peca »

Třeba tam byla, ale rozpustila se :)

Já jsem koupil kombinovaný bojler z Dražic a zpracování mě taky moc nenadchlo. Elektrovýstroj vypadá dost lacině, nádoba má zevnitř modrý smalt, ale zvenčí na kovových dílech není žádná povrchová úprava a začalo to hned reznout. V nátrubcích pro vodu je nějaká plastová vložka, asi aby voda nebyla ve styku s vnitřním povrchem ocelové trubky, ale díky té vložce to vůbec nešlo utěsnit a pořád to kapalo.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Za a jsi to mohl zjistit strčením drátu do výtokové trubky , b častá závada , že se trubka , jelikož plastová , ohne a za c se tam natluče trubka jiná , vychází tam ten pozink , co je dnes na topení . Takže jestli jsi ho ne z ku r vil , dodáš trubku a jedeš dál .
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Mozna trubka suplovala fci horcikove anody. Suplovala suplovala az zmizela :D
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Akorát , že plast tohle neumí . Ale mohla vypadnout nějakýmu trotlovi při montáži . Nedržela tam , a když bojler zvedali , taksi prostě vypadla ......
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Lukas-Peca píše: Já jsem koupil kombinovaný bojler z Dražic a zpracování mě taky moc nenadchlo.
Tak to buď rád, že jsi nemusel kupovat za bolševika kombinovanou Konventu. To bylo teda dílo, proti ní je Dražičák kosmická technologie.
Ta Konventa byla vevnitř vymatlaná nějakým cementovým zátěrem, kterej odprejsknul většinou už při dopravě. K tomu trojfázový tyče přímo ve vodě a absence anody, měl jsem ho několikrát děravej už za 5 let. Prostě v místech odprejsknutí vyžraný stříbrný fleky jak dlaň velký. V prvním byl ještě měděnej registr na topnou vodu. V dalším už byl jen železnej a protože přírubu změniri rozměry, nešla tam dát původní měděná. Ten registr prorezl po čtyřech letech a skončilo to vyplavenám baráku když šel tlak vodovodu do topení a přetekla otevřená expanze na půdě.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Já měl konventu přes 10 let a OK . Můj první kombiňák . Jen ta tepelná izolace tedy nicmoc . Tam by se trubka určitě neohnula ani nevypadla .
vicious

#8 Příspěvek od vicious »

jjilek: Dúfam, že je to ten, na ktorý som dnes poslal anódu :D

Inak ten materiál výtokovej rúrky bol už dávnejšie nahradený stabilnejším, lenže stále je v obehu kopec ohrievačov s pôvodným vyhotovením, kde dochádza k tejto závade.
EDIT: ešte doplnenie, neviem, na akú životnosť je ten bojler stavaný, ale daná verzia sa prestala vyrábať v 2013 r.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jjilek »

BOBOBO píše:Za a jsi to mohl zjistit strčením drátu do výtokové trubky , b častá závada , že se trubka , jelikož plastová , ohne a za c se tam natluče trubka jiná , vychází tam ten pozink , co je dnes na topení . Takže jestli jsi ho ne z ku r vil , dodáš trubku a jedeš dál .
Snad po vyčištění tam novou trubku dostanu (jestli nebude osazení zkorodované nebo zarostlé nevratně vodním kamenem) protože tam žádná trubka ty roky vůbec nebyla.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Co jsem dělal , šla tam akorát fest , natlouk jsem ji tam kladivem , vlastní oprava za 5 minut . Vůbec nepřemejšlej , že netěsní , neboj zaroste kamencem za chvíli a těch pár kapek co při začátku používání "podteče" nepoznáš .
vicious

#11 Příspěvek od vicious »

Pri tom natloukání sa koniec (alebo začiatok, jendoducho časť, ktorá je viditeľná po montáži) oplatí nahriať teplovzduškou, plast zmäkne a dá sa v pohode doraziť.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jjilek »

vicious píše:Pri tom natloukání sa koniec (alebo začiatok, jendoducho časť, ktorá je viditeľná po montáži) oplatí nahriať teplovzduškou, plast zmäkne a dá sa v pohode doraziť.
Ta trubka se nastrkuje do výtokové roury zvenku (tedy zespodu)?
Doteď jsem se laicky domníval, že se nasadí zenitř po demontáži příruby a po vyčištění od usazenin a vodního kamene.
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Právěže je strčená vnitřkem trubky připojení dovnitř , proto může i vypadnout . I kdyby byla uvnitř , tak se ni vys er a nastrč tam novou .
vicious

#14 Příspěvek od vicious »

Dáva sa z vonkajšej strany, z vnútra by nešla nasadiť kvôli zakončeniu:
Přílohy
trubka.jpg
trubka.jpg
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jjilek »

Už se mi rozsvítilo. :idea:
Ještě kolik asi má zůstat místa pod horním víkem, tedy nakolik trubku zkrátit?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“