únik chladicí kapaliny - zkušenosti s přípravkem na utěsnění
Moderátor: Moderátoři
únik chladicí kapaliny - zkušenosti s přípravkem na utěsnění
máte s těmito přípravky někdo zkušenosti?
Na tom autě tehdy (Audi A4 B5 1.
Jinak ale drobné netěsnosti to ucpalo v pohodě, tyhle přípravky.

Fotka je z května 2008.
Takže únik je nejlepší vysledovat krátce po zastavení, kdy v okruhu roste tlak.
Přidávat nějaké těsnicí přípravky nedoporučuji. Chladič sice přestal téci, ale odneslo to těsnění vodní pumpy, z chladiče už to vypláchnout nešlo, takže to během tří měsíců stálo nejen "nový" chladič z vrakáče, ale také novou pumpu, protože v japonských autech se musí vyměnit celá za novou: těsnění je nevýměnné, cena nové pumpy tehdy byla nelidská a náhrada pumpou z vrakáče s výsledkem nejistým.
Radši to koukej najít a přetěsnit, než to vyjde dráž.
Tento Swift pak najezdil asi 160 tis. km a v roce 2020 zašel na korozi, bylo mu 25 let.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- jardafiala
- jardafiala
A kutilmile - nelituju tě
- vasekpetr1
Karle, netvrdím, že to bude stejná závada, ale na kdysi mé géčkové Astře jsem měl problém s únikem freonu na předním chladiči klimy (je v pořadí první ve směru jízdy) a to zepředu v místech, kde je střed vrtule ventilátoru - v těch místech se usazovala sůl od posypu a protože je to schované středem vrtule, tak tam sůl vyžírala hliník a vznikly jemné mikrotrhlinky, kudy freon utíkal a přitom nebylo nic vidět, až když se sundalo celé těleso větráku.EKKAR píše:Mně zas utíká "freon" z klimy. ...
Jinak byl chladič jako nový, jen v okolo toho středu vrtule byl zajebaný jako prase