Existuje elektrická schéma od ETZ z favorita?
Moderátor: Moderátoři
Existuje elektrická schéma od ETZ z favorita?
Dôvod prečo sa zaujímam je že už som menil na obe moje 120tky z klasiky kladivka na tento systém bez nejakého extra zamýšlania ale som zvedavý jak to vlastne funguje, a vzhladom na to že je to celkom skondenzovaná chaotická doska tak reverse by mi trval hrozne moc dlho...musí od toho predsa existovať schéma niekde na internete..len neviem kde.
To je tak na celí deň lúštenie. To sa mi nechce. Sú aj dôležitejšie činnosti na zozname. Hlavne zbytočná strata času keď to nejaký borec má na HDD alebo v šuflíku. Ešte väčšia strata času je komentár typu "niesi to schopný neprekresliť"
radosť takých ludí vidieť na internete sa správať že to nie sú len práve mladý arogantný sebci ale aj geriatrici...
Bol by som zvedavý čo si vlastne v živote dokázal a či si vlastne hrdý na seba a za svoje chovanie. Nie nadarmo máš tam varovanie že si pod dohľadom
osobne som čakal niečo sofistikovanejšie na to že vlastne jak dobre to funguje.. Myslel som si že to bude sofistikovanejšie ovládať transformátor ale zrejme nie. Čakal som niečo čo by dokázalo aktívne riadiť prúd primárom ale zrejme stačí taký primitív. furt ale mám pocit že toto nieje finálna schéma ktorá bola použitá.
fyzicky v moduli ktorý som rozluskol je totiž 8 tranzistorov, 9 spolu s BUX37.. Očakával by som nejaký "Rev limiter" ale to by som asi chcel vela od tohoto. Otáčky sú zrejme obmedzené priepustnosťou karburátora a sacích kanálov...
Edit: Přidána ona fotka. Kecal jsem. Jsou na ní dvě verze.
U vstřikovacího fanouše ale bylo zapalování řízený mnohem dokonalejší (a hlavně DIGITÁLNÍ) řídící jednotkou Bosch Monomotronic, takže kulatou cívku PAL nahradilo hranatý, skoro krychlový zapaltrafo Bosch s integrovaným spínacím trandem. S takovou technikou už se daly podnikat úplně jinačí věci - kdo zažil, nezapomene do smrti. Vyndávání EPROMky odsávačkou z DPS, načítání, nahrávání jinýho bůhvíkde splašenýho obsahu, opětovný pájení na místo - a ty bobky, co se stane po zapnutí, jestli to s tím novým softem vůbec nastartuje a jak to pojede, pokud teda vůbec ... A tam už byl digitální omezovač v dumpu, takže se dal při "čipu" upravit i ten.
A kutilmile - nelituju tě
Vyzvedám že jak to funguje lebo som dúfal že to bude niečo sofistikovanejšie čo sa týka riadenia samotnej cievky (teda nejaký spôsob ako by to zabezpečilo tesne pred saturačný prúd atď...)
Hrozne moc sa mi lúbi systém ktorým sa škodovka ubrala s tým dávaním impulzov pre zápal. Nikdy by ma nenapadlo že by to šlo aj takto jednoducho a pritom všetky variability ako predstih podtlakom aj otáčkami je furt tak isto mechanika. Blbo jednoduchē a proste to funguje...
Na 120Lepenke som kladivo vymenil za toto práve lebo už som si nevedel rady čo tomu sakra je
Už na tom jazdím nejaký ten druhý mesiac ako daily a ostáva jediný oroblém a padanie benzínu v ACpumpe takže esté tú budem riešiť....
Neviem sa ale dočkať dňa keď tam konečne budem montovať 1.3MPi s EMU čkom jednotkou.. predtým ale by som sa chcel pohrať s týmto motorom čo z neho ide vytrieskať.
(edit, okej tak nebude žiadna fotka lebo ani blbú foto z telefonu nieje možné uploadovať na server pre limit velkosti )
Dalšíma úpravama, jako je vícebod a zapalovací lišta, který ten motor dostal ve felině, se v podstatě dosáhlo jen lepších ekologickejch vlastností, pro získání výrazně vyššího výkonu by se už muselo sahat víc do mechaniky sání, časování vaček a vejfukovýho vedení - a na to už ta 3x uložená klika byla moc velkým handicapem.