Sháním obvody na konstrukce periferií pro osmibity (II)
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Hľadal som informácie k TMP47C870N-H557, či ho zahodiť, alebo darovať a náhodou som našiel https://aukro.cz/ic-a-io-k-recyklaci-7117833791 kde na kope bordelu, zatiaľ za 4 Kč leží MHD3323.judeware píše:To je přece Philips PCD3323 (původně Mullard). Není to obyčejný kodér jako MH1KK1, je určený pro impulzní tel. volbu. Anglickou dokumentaci mám (skenovaná, nikoliv s vektorovým písmem). Přesahuje dovolenou velikost 300KB.Mám kodér klávesnice 4x3 ze stropkovskýho telefonu a je značenej MHD3323.
Jinak ohledně těch vyřezaných brouků (odkaz z Aukra) - tohle potkávám téžžž. Mladoblb někde pochytí, že "jsou v těch broucích drahé kovy" a tak se na deskách všechno odřezává hlava nehlava. Toť projev debbility mladé generace, asi jako inzerování modulůch SIMM 72 ("prodám moduly 16mb, stříbro!!!"). Nechápou, že milibit ≠ megabajt a že pájka SnPb ≠ stříbro. Někdy bych nad těmi odřezanými brouky zaplakal...
• teletext Texas CF70195, CF72306
• XL93C46
• TC4053
• nepočítaně japonských KáCéček 2SC1815
• cca pět důvěryhodných tantalůch
• nedostatkový KSY (ST BSX20)
• sinclairem chválené modrobílé pidi trimry
• diody Fagor BAxxx (nikoli v ultra tenkých a krátkých pouzdrech, jako dnešní asijské 1N4007)
• můstek RB156 (do zdroje v MZ-800)
• spínač Preh ME7 do OTF
• polštářkové C, keramické C (vybraných kapacit)
• 2SD1555, 2SD2498 (budou se tato "BU" ještě někdy někde hodit?)
• relé, pojistka, LED
Že to tak bylo a je potvrzuje seriál Zlatá horečka, co běží na Warner TV. Součastnej dokument z těžby zlata různejma podivnejma existencema. Ten bordel, co za sebou zanechávají, to je teda síla...danhard píše:Oni ani zlatokopové na Klondaiku nebyli žádní myslitelé
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Chassis dvou až pěti televizorů tohoto stylu, prodávaných pod různými názvy, se až neskutečně podobají.