HF_Tech píše:V Jičíně jsou napřed - jeden z hlavních boulevárů se jmenuje Ruská ulice. Pro všechny případy

Už teď to tam vypadá jako v rusku.
Zrovna teď je ta Ruská dlouhodobě zavřená, protože do hloubky vykopaná, a je to průseur. Dopravní. O to větší, že je uzavřená i Poděbradova, takže na jižním konci města je slepo. Myslíš, že by ten dopravní průseur byl menší, kdyby se Ruská jmenovala jinak?
Nakonec tu máme i výpadovku na západ, která se jmenuje M. Koněva.
Prostě
lidi odmítli přejmenování, někteří proto, aby se nezapomnělo, co se tu natropilo v jejich jménu, další proto, že se jim příčí anální speleologové, kteří by přejmenovávali kde co, když se na někoho něco provalí. Ostatní prostě neměli zájem měnit adresu. Byli snad Žižka či Valdštejn ti hodní a dokonalí, že se po nich jmenují dvě náměstí v centru? Ano, Valdštejn se pozitivně podepsal na rozvoji města, ale jak něco nesloužilo jeho zájmům, byl dost bezohledný hajzlík. A na chování husitů třeba v Chomutově se radši ani neptat...
Podívejte se na seznam jmen, která vystřídaly některé pražské třídy a náměstí (o uličkách nemluvě): je zajímavé, že si ještě pamatuji průvodčího v pražské tramvaji, který hlásil stanici "Strossmayerovo náměstí Václava Kopeckého z Kosmonos". Dlouho jsem netušil, co to bylo za šlechtice, ani jak dlouho trvalo, než si pro toho průvodčiho došli.
Mnohem později jsem jezdil z Husitské na Jarov pořád stejnou ulicí, najednou koukám, že asi jedu jinudy, ale všechno vypadalo stejně - dnes jí podle předešlého vzoru říkám "Hartigova ulice maršála Koněva".
Projevy vlezdořitismu mně vždycky vadily, bez ohledu na to, na kterou světovou stranu ta díra zrovna vedla, proto bych ta jména ulic nechal na lidech, kteří tam mají adresu. Ať si to odhlasují. A kdo se nezúčastnil, ať si pak nestěžuje.