S: Motor cm 130

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kosmit

S: Motor cm 130

#1 Příspěvek od kosmit »

Sháním motor pro mg. Tesla cm130. Praskl řemínek a namotal se pod řemenici a motor zastavil. Když jsem k tomu přišel cca po pár minutách a magnetofon vypnul, tak po opětovném zapnutí se motor netočil. Pojistka je ok. Tak buď zda někdo opraví nebo sehnat motor jako náhradní díl.

Upraven název vlákna, viz bod 15a "Pravidel". jimirek
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Prohlédni vinutí motoru , bude tam nejspíše zamotaná tepelná pojistka , pokud nepíšeš o ní .
samec

#3 Příspěvek od samec »

kosmit píše:Když jsem k tomu přišel cca po pár minutách a magnetofon vypnul, tak po opětovném zapnutí se motor netočil.
Tento typ motora sa nezničí, ani keby si ho nechal zaseknutý týždeň. Z toho dôvodu tam ani nie je tepelná poistka. Chyba bude niekde celkom inde.

Na základe toho, že žiadaš opravu, alebo výmenu motora bez najmenšej snahy identifikovať chybu, nadobúdam dojem, že si ten motor poškodil pri neodbornom zásahu, len sa k tomu necheš priznať a zvaľuješ to na remienok.

Netočiací sa motor tu už bol viac-krát riešený
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&t=103120
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=97112
kosmit

#4 Příspěvek od kosmit »

To samec: proč bych si to vymyslel? Mg. nahrával, proto jsem u toho nebyl. Chceš poslat ten pásek jak nahrávka před zastavenim trhá a zrychluje? Neosočuj mě z nepravdy. Nejsem serviska, proto se ptám na opravu či výměnu.
samec

#5 Příspěvek od samec »

kosmit píše:To samec: proč bych si to vymyslel?
Ja netvrdím, že klameš, to by som si bez dôkazov nikdy nedovolil. Len mám pocit, že nehovoríš celú pravdu.
kosmit píše:Nejsem serviska...
To teda nie si. Keby si bol, tak ako prvé premeráš odpor vinutia toho motora.
kosmit

#6 Příspěvek od kosmit »

Odnesl jsem do servisu a je v čudu jedno vinutí motoru. Servisak neumí sehnat motor na výměnu ani nevím zda se dá převinout. Poradí někdo?
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Pošli ho přece samcoj !
kosmit

#8 Příspěvek od kosmit »

:lol:
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Co je na motoru napsáno za typ? Myslím typ, jako A24OI 253, nebo tak něco. Po jednom kousku těchto "tlustších" motorků (počínaje B70) se ještě u Galuszky najde.
Jinak ti nezbude, než najít motoráře, který ten motor umí rozebrat, převinout, ale hlavně zase správně složit.

V nouzi by se dalo předělat mechanické uchycení na "tenčí" motor A44SE123 (s vinutím pro napájení elektroniky řady B5), nebo A44SE214 (pro B100/101 bez pomocného vinutí), ale ty jsou o něco slabší. Čili, jak se ve výsledku budou chovat při převíjení, nevím, to jsem ještě nezkoušel.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Ty víš , Jardo , kde všade ten motor je ? Občas se vraky těchto strojů prodávají .
kosmit

#11 Příspěvek od kosmit »

To Hill: díky, po víkendu mrknu na typ.
Hill
Administrátor

#12 Příspěvek od Hill »

Právě, že to přesně nevím, někde mezi řadami B7x a B11x mělo dojít k nějaké změně uchycení motoru, i když asi ne tak zásadní, aby se nedaly zaměnit. Ale ty motory běžně neodcházely, potřebovaly jen čas od času přimáznout futra, tak to přesněji nepamatuju.

Blbý je, že Tesla v seznamech ND uvádí svoje interní číslování 2PNxxx xx u položek, které jsou v seznamu třeba každá jednou (a vešlo by se označení typu A24... nebo ty tenčí pro B5/B100 typů A44....), zatímco u hromady odporů a kondenzátorů tam typ i hodnota vždy uvedené jsou. Dodnes jsem nepochopil důvod.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“