návrh DPS
Moderátor: Moderátoři
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
bude to efektivní?
Když budeš spoléhat na všemocnost software, může se ti mimo jiné stát, že počítač vygeneruje desku až dvojnásobné plochy, než je třeba a osazenou součástkami, které ještě nemáš - a zbudou ti ty, cos na to měl připravené.
Teď jde o to, jak složité zapojení chceš na ten plošňák stavět.
nic proti tomu
Mínil jsem to spíš tak, že v mnoha případech není třeba vymýšlet už vymyšlené: k řadě analogových součástek uvádí výrobce v katalogovém listu vyzkoušené a spolehlivě fungující rozmístění součástek, doporučené umístění a tvar zemního spoje atd. To pak stačí jen použít.
jezevec píše:Pro začátek je velmi vhodný program Sprint-Layout4.0. Podívej se na stránku http://www.elvo-plzen.cz/html_/software.htm , je zde také manuál v češtině.
Ja sem se dival na ten programek a vypada to docela slibne. Nechtel bych ale ztracet cas necim co mozna nebudu potrebovat. Ale zkusit by se to dalo. Jen me zajima jak bys srovnal tohle a Eagle? Ja v E delam, tak bych chtel vedet, jestli mi to neco prinese. Popr jestli je tezky v tom delat vlastni soucastky a podobne...
Jinak ten program používám hlavně proto,že mě udělá rozteče pinů součástek a můžeš si se součástkama hejbat a umistovat kam potřebuješ a sledovat tím použití co nejmín propojek.
janousek píše:Sprint-Layout4.0 jsem zkoušel. Pro domácí výrobu by nebyl špatný, zdál se mi jednodušší, ale v demoverzi nelze ukládat a tisknout. Kdo jednou zkusí EAGLE, tak již nic nového nehledá.
Dik za odpoved. Jeste jeden dotaz na PADS - to samy, jakej na nej mat nazor. Nemyslim starou DOSovskou verzi, ale verze jako 4,5 - podle me je to to nejlepsi co se da v soucasnosti sehnat, ale zadarmo to neni a cracknout se mi to zatim nepodarilo. 30 soucastek v DEMOverzi pro me docela malo....
HW klice si asi nikdo z amateru kupovat nebude a licence se daj natahnout i pres nejakej "virtualni server" je to dost slozity, protoze ani kamosi, ktery delaj takovyhle veci denne, si s tim nevedeli rady, tak kdyby nekdo vedel, ozvete se prosim. PADs je fakt dobrej program ale pro amatera drahej...