Zásuvka pro europlug IP44

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

Zásuvka pro europlug IP44

#1 Příspěvek od Behemot »

Potřebuju pro jeden případ vedení kde není zem a bude na tom výhradně jenom rejžáckej zdroj LEDkovýho řetězu vyloučit, aby do toho nekdo jinej taky neco jinýho mohl strčit, pže známe ty kecy jak tam nic jinýho nebude a příště na tom bude viset prodluž s míchačkou.

Zdrojík má klasickej konec v podobě ojroplugu CEE 7/16. Jako optimální se mi jeví asi dát neco zahraniční provenience, do kterýho nepůjde strčit nic místního (pže pravděpodobnost, že nekdo bude mít takovou šňůru, je limitně blízká nule, a určitě nebude mít prodluž; já teda pár tech exotickejch šňůr mám, ale taky nejsu BFU :D).

Vyhovovala by CEE 7/1, ale to moc není, pak mě napadá třeba ze švajcu T13, italský S11, dánský typ K, jihoafrický SANS 164-2. A nejlíp v nejakým IP44, je to sice pod příštřeškem, ale venku, takže prach, hmyz a tak. Ty T13 má Kubín jako vestavný (dal bych do tvrdé krabičky), ale dodací termín, MOQ a cena jsou na hovno.

Předpokládám, že spousta běžnejch řad velkejch korporátů bude k sehnání v příslušné národní verzi podle standardu v dané distribuční pobočce, ale hledání mi vrací pernanentně furt šuko a žabáckej CEE 7/5, a prohrabávat se cizozemskejma katalogama na stránkách v cizozemštině, na to nemám kapacitu. Nemá nekdo na neco tip?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Jediný co ti můžu doporučit, je anglický provedení s pojistkou v zástrčce a plochýma kolíkama. Mělo by to jít koupit i přes Farnella.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZVUK2000

#4 Příspěvek od ZVUK2000 »

Třeba OSPEL AS je to zásuvka velikostí běžné. Ale má tři zásuvky pro plochou flexo šňůru.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jjilek »

samec

#6 Příspěvek od samec »

A do toho nejde zapojiť klasická troj-pólová zástrčka? Nedávno tu bola debata o nebezpečnosti starých dvojzásuviek bez prepážky. Ako je zabezpečená bezpečnosť tejto minimalistickej zásuvky? 8O
workhard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od workhard »

Tomu bych právě řekl, že se chce tazatel vyhnout, někdo si ze SD přinese flexošňůru a na druhej konec si dá tu cirkulárku.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

samec píše:
A do toho nejde zapojiť klasická troj-pólová zástrčka? Nedávno tu bola debata o nebezpečnosti starých dvojzásuviek bez prepážky. Ako je zabezpečená bezpečnosť tejto minimalistickej zásuvky? 8O
Nejde, lebo ma hrubsie koliky.

Bezpecnost je jednoducha - ploche vidlice maju koliky izolovane, vodive su len na konci.
samec

#9 Příspěvek od samec »

rnbw píše:Nejde, lebo ma hrubsie koliky.
Skúšal si to, alebo si len myslíš?

Štandardný rozostup kolíkov je 19 mm a priemer kolíkov 4 mm na dvojpólovej, alebo 4,8 mm na trojpólovej zástrčke. Na fotke je vzdialenosť dier 159 pixelov a priemer dier 41 pixelov. :roll:
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Behemot »

Tak, že to je v Unice v místních katalozích vím, ale rači bych neco v provedení IP44, na povrch a s víčkem.

Vod rejžáků aspol. nebudu nic pořizovat, to snad eště ty pšonky, ti na to snad mají aspoň nejakej papír ( :?: ). Nicméně to jejich provedení CEE 7/1 je vlastně taky nebezpečný, umožňuje přesně to co nechcu - vidlice s dírou na kolík do toho strčit jde, akorát kolík stejně nebude připojenej, což je strašný. Vlastně správně by bylo (a viděl jsem takový prodlužovačky) jako protikus proti CEE 7/17, s výstupkama nahoře a dole, aby do toho uzemněná vidlice vůbec nešla strčit. Ale to asi jako zásuvku pro pevnou montáž nikdo dělat nebude.
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Behemot »

Přehrabování v tom šwajcovským a jiným fašistánu mě rychle vomrzelo, 🤐 sem se na to a koupil brazilsko-šwajcovskej hybrid IP44 vod rejžáka za pár šlupek.

Předpokládám že tam v tom bordelu to je poschovávaný v nejakejch sklepeních v tech jejich kantonech, případně na štyry různý razítka. Korporáty skoro nic nemají, to co mají stojí naprosto pošahaný částky (1zásufka na povrch za litr) a stejně to nikde není.

Místní velkáč se 🤐 na to vůbec reagovat. Hrozný divení, že potom rejžák kraluje světu a denně vypravuje desítky milionů zásilek tvl. To to uhnija určitě zachrání tím, že bude všecko danit, pže berněma se samozřejmě proberňákujem k prosperitě, toe jasný.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“