Regulátor alternátoru PAL

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Freedy

Regulátor alternátoru PAL

#1 Příspěvek od Freedy »

Zdravím, neměl by prosím někdo vnitřní schéma s popisem součástek, regulátoru alternátoru PAL co se dával do Škodovek 105-120 a Jawa 638,639 ? Někde jsem to měl, ale nemůžu najít. Děkuji.
Přílohy
Z-638-REGULTOR 23757-1-1024x768.jpg
Z-638-REGULTOR 23757-1-1024x768.jpg
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

nemůže to být tady ?

nebo tady ?
Přílohy
PAL magnetron kapcs.jpg
PAL magnetron kapcs.jpg
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Ještě je jedno zapojení s PNP, NPN a NPN výkonovým tranzistorem. Chodilo to léta se 100% spolehlivostí. Měl jsem tam drátový potenciometr s jemným dostavením napětí (nejdřív volba na zimu o pár desetin víc, nakonec nastaveno a roky s ním nehýbáno). Pokusím se ho najít.
Freedy

#4 Příspěvek od Freedy »

Porovnám to stím mojím, děkuji zatím za schéma. Mám to k alternátiru do Jawy, kde není zapojen vývod 54. Asi by se mi hodilo i to schéma s potenciometrem pro doladění nabíjecího napětí, jelikož v tom původním zapojení elektroinstalace není vývod alternátoru B+ přímo do relé na D+ ale jde přes konektory do spínačky a pak se vrací zpět teprve na D+, kde vznikají přechody a úbytek napětí a alternátor pak dává víc.
Přílohy
Alt.jpg
Alt.jpg
lubos1961

#5 Příspěvek od lubos1961 »

Podle čísla na boku by to měl být tento
Přílohy
Regulátor PAL.png
Regulátor PAL.png
MiraSt

#6 Příspěvek od MiraSt »

jardafiala píše: Měl jsem tam drátový potenciometr s jemným dostavením napětí (nejdřív volba na zimu o pár desetin víc, nakonec nastaveno a roky s ním nehýbáno). Pokusím se ho najít.
Já tam měl na zimu diodu mezi altíkem a regulátorem, svorky D. To zvedlo napětí o úbytek na diodě.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Do MZ jsem dával regler ze 105ky stál před 2 lety stovku .
Freedy

#8 Příspěvek od Freedy »

Vracím se k tomuto regulátoru, kdy bych u něj potřeboval úpravu a to snížit nabíjecí napětí, cca o 1.5V. Díky tomu zapojení přes spínací skříňku a odběru spotřebičů jako světel a zapalování, se mi vrací na relé o cca 1,5 V nižší napětí než je skutečné na baterii. Je tam pouza 5Ah baterie a dokáže na ní být skoro 16V. Přechody jsem všude vyčistil a i spínačku dal novou, ale nic se nemění. Šlo by to upravit přes ty proškrabávací odpory a dát míst nich potenciomaetry? věděl by někdo jaký cca hodnoty? Děkuji.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Tak máš špatný spoje . Pokud je na vstupu PNP tak snížit odpor k minusu a obráceně .
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“