Displej OLED jako reproduktor

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
houmr

Displej OLED jako reproduktor

#1 Příspěvek od houmr »

Rušil jsem minulý týden jednu 65 palcovou OLED SONY a vidím, že přišli na zajímavý zlepšovák - použít displej jako basový reproduktor. Pro ty co ještě žádnou OLED televizi nekuchali - displej je sice v porovnání s běžným LED panelem mechanicky velmi podobný, ale pro lepší chlazení je na něm přímo nalepena hliníková podložka. A jak jsem zjistil, u této SONY inženýry napdadlo na tu podožku nalepit kmitačku a přidat magnet...
Přílohy
OLED repro.jpg
OLED repro.jpg
OLED repro2.jpg
OLED repro2.jpg
OLED 3.jpg
OLED 3.jpg
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Kdysi jsem slyšel o nějakým notebooku, který si s tímhle zahrával. Ta technologie byla označena jako NXT, nebo nějak tak. Kdysi jsem měl rádio, kde tohle bylo. Membrána byl voštinový slepenec z nějakýho tenkýho papíru
rampage

#3 Příspěvek od rampage »

Na Ali predávajú takéto repráky aj ako hotové, aj so samolepiacou vrstvou na úchyt o vhodnú podložku.
Svojho času som skúšal na ne spraviť redukciu upevňujúcu diamantový hrot z gravírky pre homodomo vyorávák gramoplatní. Pochopitelne, nahrávalo to dobre iba nízke frekvencie, výšky šli do luftu :D
Přílohy
1.jpg
1.jpg
JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Jo, display coby membrána je úžasný nápad, jak vyrobit nové kurvítko.

Trvale intenzivně rozkmitávat OLED (nebo jinou podobnou) strukturu, to normální člověk nevymyslí...

Nicméně je to zcela v duchu dnešní úchylné doby.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Ivan_01

#5 Příspěvek od Ivan_01 »

OLED skape skôr na prehriatie a vnútornú degradáciu ako na kmitanie, to už je len taký klinček do rakvičky
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Takové "bláznivé" nápady od "Sony" někdy i fungují. Jiný problém je to, že si někdo myslí, že OLED je zázrak. Pravda je to, že se posere dříve než to odehraje pomocí těch repráků. :lol:
A jsou ještě i tací mamlasové, co se tím chlubí.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“