Kávovar Saeco Intelia- stále proplach

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Kávovar Saeco Intelia- stále proplach

#1 Příspěvek od mi-ro »

Kávovar Saeco Intelia po zapnutí vyžaduje proplach. Nabídne pouze START- nic jiného nereaguje. Po spuštění proplachuje stále cca 10minut, lišta displaye se naplní ale kávovar stále proplachuje. Reaguje puze na tlačítko STOP. Do jiného menu nebo nabídky se nedostanu. Hledám nějaký hard reset nebo nějakou indicii k podobné závadě. Dík
..to bude jen ňákej odpůrek
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Průtokoměr?
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

rozjetá fáze proplachu behem odvapneni. Nech to dojet uplne do prazdna az bude cerpadlo rvat ze nema vodu, par vterin.Nesmis dolit vodu.Pokud se bargraf hybe tak prutokomer pocita.
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Jo, když dojde voda-zastaví a napíše dolej vodu. Vodu doleju a pokračuje v nekonečném proplachu. Zkusím ho nechat chvíli bez vody.
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

a kdyz mu vodu pak dolejes tak ten bargraf se vynuluje? Jinak v zavislosti na modelu steamout reset - vypusteni okruhu - vypnout ze zasuvky - drzet menu a prostredni tl nalevo a strcit do zasuvky. melo by to pres trysku vypustit okruh a vyresetovat se.
jeste me napada ze ty proplachy po odvapneni jsou 2 nebo 3-fazove...
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Když doleju vodu, pokračuje až do naplnění bargrafu ale i pak proplachuje dál. Zítra ještě zkusím ten reset.
keemo

#7 Příspěvek od keemo »

tak az dojede bargraf do konce tak jej nech chvili naprazdno vrcet co udela pak
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Synovec řešil podobnej problém s jiným kávovarem. Taky proplachoval až do blba. Někde na netu se dočet, že má použít odvápňovač do myčky nádobí. Tak to zkusil a zabralo to. Na bydžovský vodě se netřeba divit čemukoliv. Rychlovarnou konvici musím odvápňovat každejch 14 dní, jinak je v ní 2-3 mm šutru při cca 2-3 litrech denně.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

Tak kamaráde, po plném bargrafu jsem nechal dojít vodu, čerpadlo běželo chvíli naprázdno, pak zastavilo s hláškou dolej vodu. Po dolití vody hláška END!!!!! Moc dík. Hledal jsem různá videa, návody, resety ale tento postup nikde. Pomohlo moc. Díky!!
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

presne jak jsem rikal :D rozbehnuty proplach po odvapneni :D presne toto resil jeden zakaznik :D porad dolival vodu a ne a ne dokoncit cyklus. Nechali jsme to chvili rvat nasucho a pak to dojelo do konce :D takoveto vydrby si zapamatujes do smrti :D
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Zajímavý, to jsem ještě nepotkal. Podobný problém je na DeLonghi, u některých typů zeslábne magnet v plováku asi a pak neví, že v nádržce není voda. Taky je to schopný proplachovat do nekonečna.
keemo

#12 Příspěvek od keemo »

Je to takove divne ze v pripade proplachu po odvapneni se nereflektuje stav hladiny ze snimace ale pouze pulzy z prutoku. Nevim co tim konstrukter myslel...
Martin_R

#13 Příspěvek od Martin_R »

forbidden píše:Zajímavý, to jsem ještě nepotkal. Podobný problém je na DeLonghi, u některých typů zeslábne magnet v plováku asi a pak neví, že v nádržce není voda. Taky je to schopný proplachovat do nekonečna.
K tomuto přidám off topic zkušenost a sice že konstruktér umístil dolu do ozubeného kola posunu celého ancáblu v kávovaru dva magnety a proti němu DPS s hall snímačem. Bohužel tato DPS je na nízkych sloupcích a tím skoro centimetr od magnetů a částečným zeslábnutím magnetů se procesor nemůže dopočítat pulsů (polohy) a to se pak taky dějí věci. Stačí destičku podložit na každém šroubu 2ks M3 podložek a kávovar jede vesele dál.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“