Přesun WIN

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Přesun WIN

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Opravdu lze snadno systém W10 přesunout na nový SSD bez přeinstalace, jak čtu na netu?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

Ano.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Dík
danhard

#4 Příspěvek od danhard »

Já to tak udělal, mám se podívat jak ?

DriveClone 11

Sata SSD jsem strčil do USB adapteru, udělal jsem na něj klon a ten jsem pak strčil do počítače.
TAKJAN

#5 Příspěvek od TAKJAN »

No, já to provádět nebudu, díky bohu. Návodů je na netu dost, jestli nekecají.
DukeNuke

#6 Příspěvek od DukeNuke »

Způsobů je hafo, záleží na tom, jaký klonovací program použiješ a co umí.
Pokud nemáš USB adaptér, tak lze nabootovat přímo klonovací program, kopii disku uložit na USB disk, nebo na síť, vyměnit disk, opět nabootovat klonovací program a klon na disk nahrát. Cest je spousta.
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

to bolo mozne uz aj na win7 a mozno aj nizsie. proste urobis kopiu disku 1:1 a vymenis v pocitaci fyzicky stary za novy. Klonovacich nastrojov je kopec, len pozor - klonovat bud nabootovanim z usb/cd/dvd, alebo to robit na inom pocitaci. Nie na beziacom systeme, ktory chces klonovat.
No vidis, a tak si sa bal
rampage

#8 Příspěvek od rampage »

1:1 kópiou harddisku sa nemusí nutne zmigrovať licenčný klúč Windowsu, takže sa potom môže javiť ako neaktivovaný. V takom prípade ho treba vytiahnuť z EFI.
Rovnako môžu prestať fungovať niektoré licencované aplikácie, ktoré už boli aktivované na minulom HW.

No a samozrejme zmigrujú sa i staré drivre, ktoré už na novom stroji budú prd platné.
PotPalo

#9 Příspěvek od PotPalo »

Ale on chcel iba zameniť HDD za SSD, nie to prenášať do iného PC. Pokiaľ vytvorenú kópiu vrazí do pôvodného PC, tak bude fungovať. Jediné čo sa nesmie spraviť je pripojiť potom naraz originál a aj kópiu. Diskový oddiel má totiž svoj unikátny identifikátor (UUID), a pokiaľ sa v systéme objavia dva rovnaké, nikto nevie čo to spraví, či to nebude zapisovať na oba naraz.

Inak niektoré tie klonovacie programy nejdú 1:1, ale kopírujú to po súboroch. Vedia teda aj zmeniť veľkosť oddielu takže disky môžu mať rozdielnu veľkosť.

A ešte na záver, napríklad DiskGenius vie urobiť funkčný klon aj z bežiaceho Windowsu.
xsc

#10 Příspěvek od xsc »

Dělal jsem to z běžícího systému Acronisem přímo přiloženým k nakoupenému SSD. Velikost disků byla taky jiná - SSD menší, ale na HDD míň dat než kapacita SSD. Takže to šlo. Vytvořené pomocné oddíly Windows mají zcela jinou velikost než Wokna běžně vytváří, ale jede to.
Problém může vzniknout, pokud by chtěl někdo naklonovat systém z HDD na NVM SSD. Tam je nutné UEFI a i boot driver je jiný.
TAKJAN

#11 Příspěvek od TAKJAN »

Je to z SSD na SSD, protože zkur... WIN se rozlezli neskutečně a všichni se bojí něco mazat v Local.
PotPalo

#12 Příspěvek od PotPalo »

Čo tak spustiť čistenie disku, tam vybrať "odstrániť systémové súbory", a potom naklikať čo sa má odstrániť? Veľa krát je tam ešte aj predošlá verzia systému windows ktorá zaberá aj 20 GB. Potom prehliadače a ich cache a história, to je tiež kvantum súborov. To sa odstraňuje z prehliadača, voľba história - vymazať históriu...
TAKJAN

#13 Příspěvek od TAKJAN »

Toho se každý bojí a obecně to není bezpečné pokud není stoprocentní jistota, co přesně mazat, jak jsem se různě dočetl. Starý W tam nejsou. Prostě to zmigrujem.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hubert_79 »

Nástroje Vyčištění disku se netřeba bát, funguje dobře. Zkus ho.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
PotPalo

#15 Příspěvek od PotPalo »

Tak jest. Koľkokrát tam bývajú aj staré zálohy ktoré sa spravili pri aktualizáciách. Ono sa najprv zobrazí koľko miesta sa dá čím ušetriť, potom sa dá vybrať čo chceme odstrániť.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“