K: řemenici 140/38/3-5x17

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

K: řemenici 140/38/3-5x17

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Nazdar všem.
Čirou náhodou - neválí se vám někomu doma řemenice s vnějším průměrem okolo 140mm, vnitřním průměrem 38mm, drážkou na klínek/pero 10mm a pro minimálně tři klínové řemeny 17mm?
Je to asi poslední věc, která mi chybí k rozběhu soustruhu. Musel jsem vyměnit motor, bo ten 7,5kW byl na hranici (možná za hranicí ) únosnosti elektrické přípojky do dílny. Teď tam mám 4kW a bude to, myslím, tak akorát a v pohodě.
Já jsem větší pertinaxovou řemenici se správnou vnitřní dírou koupil, ořezal ji na pile a předal soustružníkovi k výrobě tři drážek pro řemeny - ale on na to stále nemá čas.

Díky za případné nabídky. Bazary, Bazoše atd. jsem projel. Byla tam jedna ideální - ale už je prodaná.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hape »

Kdybys nesehnal, tak já sem podobnou řemenici kupoval v Mateze na 7,5 kW elektromotor k třípístovému Orlíku. Řemenice + upínací pouzdro TAPER LOCK, je to sice dražší, ale zase je to hned a nemusíš čekat jestli a kdy ti to někdo udělá.
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

Super, díky za nasměrování. Arkov mám kousek, případně oslovím Matezu. Doufám že nebude problém v tom, že moje řemenice nebude nalisovaná na hřídel v celé své délce.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hape »

Hele, tohle netuším. U mě hřídel motoru z upínacího pouzdra pár milimetrů vyčnívá. Radši se na to zeptej u odborníků, třeba v té Mateze, mě už tam párkrát poradili.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“