CD Technics - přeskakuje

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

To si jenom myslíš že je všechno natvrdo odporama, musí se to nastavit jako u ostatních- bohužel pomocí SW a datového rozhraní. Hodnoty jsou uloženy v epromce. Určitě najdeč na desce podezřelý nezapojený konektor a tudy se do toho "leze". A jestli chceš vědět zda na to mám SW a HW tak nemám, sorry.
..to bude jen ňákej odpůrek
Radix

#17 Příspěvek od Radix »

PCman - čím jsi to namazal?
To by mohlo odpovídat té závadě zatuhlého maziva. Ve studeném přístroji je to horší, po zahřátí lepší.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Neviem, cim to maze Teshnics, ale uz som videl CD-ROMku (tusim BTC), kde bol cely mechanizmus vysuvania suflika namazany niecim, co po par rokoch uplne stuhlo a kompletne sa to zaseklo...
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Speciální vazelína na plasty, bez silikonů a inertní. Pokud se použije něco běžného, časem se plasty rozežerou, nebo to zatuhne. Staré mazivo je nutné odstranit.
PCman

#21 Příspěvek od PCman »

Na to že to byla matsushita jsem tehdy nehleděl Player nehrál tak jsem na to nehleděl už nebylo co ztratit.Otřel jsem obě osky tyčinkama co jsou do uší a potom jsem vše natřel olejem s nízkou konzistencí (olej z kauflandu co se nedal použít na smažení protože smrděl rybinou)Player hraje už rok úplně v pohodě a i kdybych ho musel znovu čistit a mazat tak je to v pohodě(1L oleje vyjde na 23Kč:-) ) pokud neseženeš speciální olej mohu prodat.Opravdu to není sranda rozjel jsem takto více CD playeru,i třeba AIWA měla s tímto problém ty osky jsou mastné od výroby(u všech strojů) a chytá se na ně prach hlavně je to poznat na konci(i vidět je to jako zarážka na kolejích).Napiš jak jsi dopadnul.
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od DjRix »

Sendyx píše:To je typická vlastnost přehrávačů na konci života. Není skákání jako skákání, může mít víc příčin. Mi tady přeskakuje několik Harman Kardonů, Teaců a Pioneerů a taky bych neřekl, že je to jejich obvyklá vlastnost :D

Taky bych to viděl na laser u konce s dechem. Při cenách PHILIPS mechanik co tam dávali se nevyplatí to opravovat. I když mi tu kdosi tvdil že to za ty 2 tisíce stojí.
Klídek chlapi,to je nulák...
lopatak

#23 Příspěvek od lopatak »

no vzhledem ke stari laseru bych radi vymenu,ale cd laser technics a panasonic je to sami pekne mastny co ja znam tak kolem 2000kc jesli by se ti podarilo sehnat jen laser tak se cena pohybuje tak o 50% min.jo ale nejdriv bych skusil nastavi proud laseru a ostrni mas tak 50% sanci na slusne zlepseni.delam stim denne je to vyskouseny.jo mimochodem kdyz mas ten prehravac uz 10let tak muzes bejt stastnej protoze zivotnost audio laseru je prumerne tak 4-5 let. no skus to.

Lopaťáku, tobě schází trpělivost, nebo přebývá trojan v počítači. Nebo tě potkalo obojí.
Stačilo přece odeslat jednou a počkat. Opakujících se 7 příspěvků jsem smazal.
Hill
gulo

#24 Příspěvek od gulo »

ja mam technicsa sl-pg540a ten moj chvalabohu chodi dobre, ale pred casom sa mi dostal do ruk taky samy je tam mechanizmus taka divocina laser nechodi po tycinkach ale je vychylovany elektromagneticky ako v harddiskoch ksakru rychlo to nacitava ,ale mal som problem tiez zo skakanim a cca 3-4 pesnicku uz nechcel nacitat , zariadil som si cistonovy mechanizmus aj z optikou ale aj tak to nechodilo cena cca 2000sk ,
neporadi nekto, inac co sa tika skakania pesniciek obcas byvaju aj vadne motorceky co posuvaju optiku a potom to skace nepomoze ani premastit iba novy motorcek ,casto u rae152 /standard panasonic/ skace ale nova optika to same - skace
čo zhorí nezhnije aspoň oheň cestu ukáže
gulo

#26 Příspěvek od gulo »

onee cenu optiky z mechanikuo som myslel tu do technicsa je tam take cudo ako vychylovanie v hdd
čo zhorí nezhnije aspoň oheň cestu ukáže
konosuke

#27 Příspěvek od konosuke »

Něco na tom asi je, mám Technics SL-PG400A, od novoty, zasloužilý veterán, letos 17 let v provozu...originály čte zatím O.K., některé ovšem CD-R nechytne zaváděcí stopu, po několika resetech již pak hraje. Disk je dobrý, dvd přehrávač i comp to načte hned. Ale ten má o generaci lepší optiku, že.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Gabe

#28 Příspěvek od Gabe »

Ahoj.
Myslím, že v řadach Technicsů SL-PG390 apd. se používali optiky VAM 1201 a ty se pohybují okolo 500Kč. Optiky přes 2000Kč se používali až v posledních typech SL-PG3,4,5.
Takže bych měnil celou optiku, dle mého názoru to jsou spolehlivé přehrávače.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“