Výroba soustruhu - záznam

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kulikus
Kontaktovat uživatele:

Výroba soustruhu - záznam

#1 Příspěvek od kulikus »

Výroba soustruhu ve fabrice (Indie) zde. Rád ta videa sleduju.
mtajovsky

#2 Příspěvek od mtajovsky »

To bude Pakistán. Mě nejvíc rajcuje, jak tam chodí v sandálech a žabkách a přitom lijí litinu do formy. Nebo ty vlající hadry těsně kolem roztočené řemenice. Dejte si do YT heslo "Pakistan metalwork". Jsou to kluci šikovní. :twisted:
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Jo, a všechno hází na zem do písku :D
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Půlka těch pakistánských videí je z produkce AI.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

mtajovsky píše:...Mě nejvíc rajcuje, jak tam chodí v sandálech a žabkách a přitom lijí litinu do formy...
Ve slévárně šedé litiny se před lety i u nás povinně chodilo v dřevákách. Když rupla forma, nebo pec, byla to jediná obuv, ve které měl slévač šanci, že stihne zdrhnout a nepřijde o prsty, či větší část nohy. V pevných botách s kovovou špičkou hrozily vážné popáleniny, v dřevácích to zdaleka tak vážné nebylo. Prý za desítky let nikdo nic lepšího nevymyslel. To až v posledních třech desetiletích, tedy poměrně nedávno, se objevily speciální boty pro slévače a svářeče, které prý už taky obstojně chrání.
makozrout

#6 Příspěvek od makozrout »

Vono vůbec celkově rajdit dole naostro v takovým bordelu musí bejt džihád. Podle mě to je nereálný, jinak by museli chodit domů pořád s rozřezanejma hnátama.
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“