Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5
Moderátor: Moderátoři
Tohle vlákno je něco jako zpovědnice Anonymních Vetešníků. Chci dát lidem naději, že se s tím opravdu dá seknout.RayeR píše:A nejmenuje se to vlakno nahodou "Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora" a nikoliv neprinesli?
Původní význam je doslova "trik s kloboukem", význam to má "vytáhnout něco/někoho z klobouku" neboli "vyčarovat" přesně jako to dělá každej pouťovej kouzelník s králíkem nebo holubem, kterýho vytáhne z klobouku s dvojitým dnem nebo falešnou stěnou - a začalo se to používat pro trojnásobný opakování výraznýho sportovního úspěchu v řadě, 3 góly od jednoho hráče v jednom zápase, 3 výhry jedince ve 3 po sobě jdoucích zápasech nebo závodech atp. Nepoužívá se to jen v mičudovejch sportech a hokeji nebo F1, sportovní národ (hlavně novináři) to prostě používá jako označení pro 3 stejně významný úspěchy v řadě. Už jsem to slyšel i v oblasti knížního trhu, kdy se redaktorka literární rubriky v nejmenovaným rádiu nechala slyšet na adresu o5 radši nejmenovanýho autora (údajnejch) bestsellerů, že urval hat-trick na poli románový tvorby, když 3 jeho výplody uchvátily 3 roky po sobě pozici nejprodávanějšího titulu v daným roce.Hubert_79 píše:Co to je, ten hat-trick? Něco s kloboukem?EKKAR píše:hat-trickem ...
A kutilmile - nelituju tě
Takhle jsme vyváželi nějaký ten odložený šrot ze sklepů v paneláku, i podíval jsem se do kontejnerů na SD. Našel jsem tam dva přenosné DVD přehrávače Hyundai a rovnou je zabavil, že bych jeden rozchodil k settopboxu (všechny DVD mají jen DVB-T) na vyhledávání signálu.
Sice už to potřebuji jen zřídka, ale vždy ta sestava v pohodě nahradila drahý profesionální skener.
Ten původní monitor, který mi léta k tomu sloužil, má někde těsně u displeje zlomený flex (paradoxně v místě, kde se nehýbe a nechápu, proč zrovna v poloze, v jaké to lze sešroubovat, zdechne) a nikdy jsem si nemohl vsadit, že na něm něco uvidím.
Bohužel ti dva nalezenci sice DVD přehrávají, ale nemají AV vstupy, jen výstupy, což je mi k ničemu. A nemůžu sehnat zapojení konektorů displejů, abych zjistil, jestli by přece jen nešly nějak zaměnit - ty konektory jsou vzájemně nekompatibilní, dokonce až tak, že z jednoho displeje koukají kloubem svazky tři.
Při posledním umísťování antény jsem na půdě promítal obraz ze settopboxu projektorem na stěnu a pokřikovali jsme na sebe, jak za starých časů...
To nic není. Já jsem udělal 4 touchdowny v zápase za Polkskou střední. Al BundyEKKAR píše:Původní význam je doslova "trik s kloboukem", význam to má "vytáhnout něco/někoho z klobouku" neboli "vyčarovat" přesně jako to dělá každej pouťovej kouzelník s králíkem nebo holubem, kterýho vytáhne z klobouku s dvojitým dnem nebo falešnou stěnou - a začalo se to používat pro trojnásobný opakování výraznýho sportovního úspěchu v řadě, 3 góly od jednoho hráče v jednom zápase, 3 výhry jedince ve 3 po sobě jdoucích zápasech nebo závodech atp. Nepoužívá se to jen v mičudovejch sportech a hokeji nebo F1, sportovní národ (hlavně novináři) to prostě používá jako označení pro 3 stejně významný úspěchy v řadě. Už jsem to slyšel i v oblasti knížního trhu, kdy se redaktorka literární rubriky v nejmenovaným rádiu nechala slyšet na adresu o5 radši nejmenovanýho autora (údajnejch) bestsellerů, že urval hat-trick na poli románový tvorby, když 3 jeho výplody uchvátily 3 roky po sobě pozici nejprodávanějšího titulu v daným roce.Hubert_79 píše:Co to je, ten hat-trick? Něco s kloboukem?EKKAR píše:hat-trickem ...
- patrikvarga
Deska z kvaziznačky "Rojál" z 90. let (Royal). Něco málo pro osmibity a sem tam zajímavá drobotina (vzal jsem ji čistě ze zvědavosti).
• pozdní síťový Isostat TV3
• modrobílé piditrimry (již několikát zmíněné)
• C trimr Philips
• raná non I²C EEPROM TC89101P (M6M80011AP, ST 93C46)
• 2SD/2SB TO125, BUT11AF
• C Nichicon
• hromada "C536 KF2A:" (2SC536?)
• ST BSX20 (tedy další zdroj českých KSY71)
[2]
Kolotočové přepínače s vosími hnízdy svitkových C Iskra mi k ničemu nejsou.
[3]
Přístroj bez krytu, nějaký čítač událostí (maxi DIN) a počítadlo motohodin
A kutilmile - nelituju tě
S kapacitou v nano až mikrofaradech? To asi těžkoEKKAR píše:... ty kondíky můžou bejt přizpůsobovací člen k anténě.
Spíš to vypadá, že si někdo vyrobil kapacitní "dekádu".
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich