Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.
rampage píše:
Očividne mu umelá neinteligencia poradila neexistujúci vstupný argument, ktorý by to mal akože prepínať.
Jestli zadá číslo stránky, ale jeho příspěvek na ní nebude první, samozřejmě mu nebude souhlasit interní číslo z databáze a musel by projet celou stránku, kdyby ovšem znal čísla příspěvků. Jinak na prvním nesouhlasícím dostane hlášku "příspěvek nenalezen".
dostal výsledky typu
tzn. so zapnutou možnosťou Témata
ktorú z get requestu toho linku nedostane. Ten posledný argument z linku, show_results=topics je pre get ignorovaný a chová sa vždy ako show_results=posts. Aplikuje sa iba ak pošle post request, tzn. zmačkne hledat. Navštívením linku /záložky/ to nedá. Furt mu to bude ukazovať ako príspevky a nie ako témata.
Ako som správne predpokladal, chcieť môže. Mne to netreba, je mi to šumák.
rampage píše:Na to vyhledávání "mých" příspěvků je tu přece volba ...
Zrovna tak je tu funkce ...
Vše na záložce Fórum.
Zaujímavé. Tam som hľadanie nehľadal.
A to jseš tady regnutej skoro 10 let. To totiž není žádný Hledání, to je jen přehled novinek - a ty si vybereš, jestli chceš jen tyhle, nebo jen tamty. Stačí se podívat na titulní (hlavní) stranu fóra - hned nalevo třetí shora je klikací odkaz "Diskusní fórum" - viz obrázek "Hlavní strana". Když na ten odkaz klikneš, přesuneš se na stránku "Obsah diskusního fóra" (viz stejnojmennej obrázek) - a tam už máš napravo na výběr, kam se posuneš, jestli budeš jen rolovat obsahem, nebo zvolíš nějakej časovej interval, ze kterýho chceš vidět příspěvky.
Moje záložka v Opeře směřující sem na Bastlírnu například není na titulku fóra ani na Obsah, ale rovnou na "Příspěvky od vaší poslední návštěvy", i když se mi to občas potká s mým připojením přes mobil a na kompu mi blikne "Žádný příspěvek nebyl nalezen podle vašich kritérií". to pak musím potupně na Obsah a zvolit "Příspěvky za posledních 24 hodin", protože hodina je většinou moc krátká doba.
Přílohy
Obsah diskusního fóra.jpg
Hlavní strana fóra.jpg
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Tak proto jsem Samcův dotaz nechápal - mohlo mě napadlout, že chodí jen přes hlavní stranu (kterou mimochodem nové fórum stejně mít nebude), a o těchto rychlých volbách na straně Fórum ani neví.
Kdyby šlo o vyhledávání příloh, tak to jsme zrušili, protože tam neexistuje nějaký úzus pro pojmenování souborů*), takže se musí do profilu autora, pokud ho znám, tam si kliknout na keho "Uživatelský panel souborových příloh" a najdu u něj třeba šestkrát soubor "detektor.jpg", třináctkrát "1.jpg", pokaždé k jinému vláknu, případně spoustu jmen souborů začínajících IMG, či v cyrilici či arabštině, ale pořád u jednoho autora, takže zautomatizovat toto vyhledávání je skutečně nesmysl. Takže pěkně listovat stránkami... a co teprve, když to poslal jiný autor...
*) například na radiomuseu musí mít příloha název typu CS_Tesla_Multimeter_BM518_sp.png, kde sp znamená "schéma". Takto je po schválení administrátory zařazená do databáze, dostane indexové číslo, pod nímž se zobrazuje. A umožňuje to vyhledávání příloh.
Svobodného vkládání, které máte tady, si ani vážit neumíte.
Jak som sem prišiel, našiel som si vlastný spôsob a už som nemal dostatočne intenzívnu potrebu hľadať lepší. Na hlavnej stránke vidím najnovšie témy. Ak má nejaká zaujme, alebo mám k nej niečo, tak napíšem reakciu a potom cez vyhľadávanie dám hľadať témy podľa autora (mňa) a vidím, či je nový komentár k témam, ktoré som komentoval, teda sú pre mňa zaujímavé. Jedine ak v nejakej staršej nezaujímavej téme sa zvrtne debata k niečomu zaujímavému, tak to mi asi uniká, ale aj tak si myslím, že mnohí si myslia, že reagujem viac než dosť.
Správně: když nepoužiješ funkci Zobrazit příspěvky od poslední návštěvy, nebo tu hodinovou pod tím, nedozvíš se, že někdo oprášil staré vlákno, protože na hlavní stránce se zobrazují jen vlákna čerstvě založená.
Doporučuji vyhledávání znovu otestovat. Stále se mohou objevit drobné anomálie, například situace, kdy se na poslední stránce zobrazí prázdný obsah, ale předposlední stránka by již měla fungovat správně (?).
Rád bych to ještě dále doladil, bohužel už teď je daný dotaz poměrně komplexní. Navíc kvůli nepříliš šťastně zvoleným datovým typům musím kvůli deserializaci dat některé části "řetězit". Do toho zde vstupují i předchozí úpravy ze strany Zdeňka, které mi nedávají smysl, u některých z nich není zřejmé, z jakého důvodu byly provedeny právě tímto způsobem.
Pokud budete mít s vyhledáváním jakékoli další potíže, napište je prosím sem do vlákna, případně mně do SZ.
K omezování funkcí jsme se Zdeňkem přistupovali v případech, kdy bylo třeba eliminovat hackerský útok pokud možno okamžitě, jak jsme ho zjistili, než tu natropí větší paseku.
Oba jsme měli ale povinnosti k zákazníkům a zaměstnavateli, kterým by se asi čekání, až si na ně uděláme čas, zrovna nelíbilo. Tak jsme se k nápravě vraceli postupně, někdy stylem "třeba ráno bude moudřejší večera". Ono to pro každé ráno taky neplatí, někdy to pár dní trvalo, některé funkce zůstaly zablokované už trvale, z nich pak některé po marných pokusech o nápravu nahradil vlastní modul přístupný odjinud, jen na to někteří uživatelé ještě nepřišli.
Část změn jsme našli okomentovaných přímo v kódu, ostatní patrně zůstaly v zašifrovaných archivech po Zdeňkovi, k těm jsme ale nenašli heslo (to je odvrácená strana bezpečného chování na síti), vlastně ani nevíme, co v těch souborech je.
Přiznám se, že jsem to pátrání v tomto engine nechal mladším, zatím toho rozlouskli víc, než já, a díky za to. Tady se osvědčilo, že k tomu přišel někdo, kdo není zatížený tím, nač jsem se předtím upnul a (vytrvale, leč marně) hledal chybu blbým směrem. Od vás, koho vypnutá funkce nějak omezuje, očekávám jasné vyjádření, co nechodí, jak se to projevuje, a co jste od toho čekali.
Jestli se přitom ukáže, že funkce je, ale vy jste ji ještě nenašli, protože se vyvolává jinde, neuražte se, prosím, pocitem, že zrovna vypadáte, jak lama.
Je to daň za ty permanentní resuscitace zoufale zastaralého fóra.