Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
judeware

#586 Příspěvek od judeware »

sis2 píše:O vosí hnízda mám zájem - kdyžtak v Holicích?
Zajistím. Ovšem máme spolu rozjednáno i něco z dřívějška a tak by bylo dobré se včas připomínat, abych nezapomněl, co naložit. A týká se to i dalších lidí (robos a dva další z Prešova). Ať se mi to zbytečně nehromadí...

Ohledně těch ciferníků - uvnitř je toho quantum, něco málo čs./DDR, ovšem převážně se znakem Iskra. Tuším, že nejmenší je jeden onano a největší těch osm µ (vyzerají, jako moderní žluté TC, ovšem s logem Jugoslávců). A krom toho jsem už před časem přebral krabičky, v nichž jsen našel asi dva kusy vzduchových C, semimultioplatkového stylu, ovšem proti rádiím z 1. rep. jsou to miniatury na knoflík bez převodu. Taky pro mě nemají využití.
sis2

#587 Příspěvek od sis2 »

Jasně, před akcí to sesumíruju a pošlu soupisku :D
judeware

#588 Příspěvek od judeware »

Příklad C, vzduchového, semimultioplatkového. Nevodivé části jsou z nějakého bakelitu, či pertinaxu. :oops: Ještě mám jeden modernější ("France") - kov plus keramika. A jeden neobvyklý kolotoč jako bonus. Též ho k životu nutně nepotřebuju.
Přílohy
IMG_0817.JPG
IMG_0817.JPG
IMG_0815.JPG
IMG_0815.JPG
workhard
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od workhard »

Dotykový panel Posiflex. Zajímavá hračka.
Přílohy
Posiflex.jpeg
W11
W11
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#590 Příspěvek od RayeR »

Pro zajimavost sem dam par fotek toho jablecneho zdroje. Vyroba je Delta El. a rek bych docela kvalitni, vsude elyty Nippon, verim ze po tech letech bude OK. Akorat este ani nevim, kde se to zapina. Proti beznemu ATX zdoji je o neco vetsi a konektor samozrejme appli atip. Ma to 6 12V vetvi po 18A a jednu 5VSb po 5A, zadne jine napeti. Je to pekne rozdelene na 2 desky primarni VN cast a sekundarni NN. Vevnitr je i naka desticka s MCU a mericim bodem. Taky je neobvykle, kolik obsahuje krouticih trimru. Na tu dobu (cca rok 2008) nebyl vykon temer 1kW v PCckach jeste uplne bezny (pritom ty 2 Xeony mely TDP jen 2*80W)...
Přílohy
Apple PSU6.jpg
Apple PSU6.jpg
Apple PSU3.jpg
Apple PSU3.jpg
Apple PSU1.jpg
Apple PSU1.jpg
judeware

#591 Příspěvek od judeware »

Průmyslový počítač na lištu - DataLab PC 670. Je to nějaká překupničina, nebo se z části vyrábí/montuje v ČR?

Píchlý zdroj jsem opravil. Na zdroji chybí horní plech (elektřinář ho otevřel a záhy nechal být), na samotném strojí též. Jedno čelo bylo odehnuté, deska Fujitsu-Siemens neutrpěla. Střeva neobsahovala žádnou CF (sloty tam jsou dva), ani paměť (notebooková DDR2). Zato PATA disk 80GB nechyběl, dokonce po malém boji naběhl O.S. Nerudovskou otázku snad ani nebudu klást (zatím skončí ve skříni).

Před měsícem jsem získal něco podobného pod jménem Posiflex. Šlo o pokladní mašinu, zdroj na ex, displej nevzhledný, tělo robustní kovářina. Počítač byl uložený v hatchbagové části výrobku a s náhradním externím zdrojem ihned naskočil. Neruda podruhé (marně přemýším o využití). :nevim:
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od RayeR »

Hm, koukam v tom je naky VIA Eden CPU, patrne BGA na desce. Kdyby nahodou PGA370, tak by me to zajimalo...
https://www.mii.cz/art?id=580&lang=405
judeware

#593 Příspěvek od judeware »

V tom stroji DataLab je deska s paticí CPU do notebooků. Vraj je to "D2703-S13, AMD Mobile Turion, AMD Mobile Sempron". Už je to uklizené, přesné značení jsem si nepoznamenal.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od RayeR »

Nake mobilni turiony z NTB mam taky, asi nic zajimaveho...
rnbw

#595 Příspěvek od rnbw »

Od kontajnerov som doniesol notebook Lenovo G50-80 v dezolatnom stave - vsetky plasty polamane a polepene paskou. Chcel som z toho aspon nieco zobrat a plasty vyhodit.

Prekvapivo ale funguje - Core i5-5200U, Radeon, 8GB RAM, 500GB SSHD, dokonca aj bateria sa nabija 8O Displej je rozbity, klavesnica ciastocne nefunguje...
lesana87

#596 Příspěvek od lesana87 »

RayeR píše:Hm, koukam v tom je naky VIA Eden CPU, patrne BGA na desce. Kdyby nahodou PGA370, tak by me to zajimalo...
Do PGA370 byly snad jen VIA C3. Eden je na PGA370 moc novej a asi se v paticovým provedení ani nedělal. Mám tu jinou lahůdku od VIA, C7-M 754 do socketu 479. :) Akorát běžný motherboardy s mPGA479M VIA procesory neznají (asi jich moc nebylo, Intel se s VIA soudil), tak ho neumí nataktovat a běží na nějaké směšné frekvenci.
rnbw

#597 Příspěvek od rnbw »

Uz posledne C3 boli v BGA, lebo mali DDR FSB.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od RayeR »

Nekde sem videl i nake Via t(usim Eden) v BGA napajene na nakem nozickovem interposeru...

>Lesana
ja mam takle zas Pentium M pres redukci v P4 desce a taky se tam musel upravovat BIOS, jinak to haltlo pri POSTu. Ale sikovnej rus udelal mod. Neni teda uplne dokonalej, kdyz se udela soft reset pres ctrl+alt+del, tak uz se to neprobere a musi se to resetovat nebo vypnout, uznevim...
Naposledy upravil(a) RayeR dne 03 čer 2026, 21:05, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#599 Příspěvek od rnbw »

To bol asi Eden ESP 5000. Fotky som nasiel, ale asi sa toho vela nevyrobilo.

Inak mam tu nejaky divny notebook, kde je tusim Celeron M a k tomu VIA chipset.

[edit]
Bateria toho Lenova uz je nabita na 117 % :D Uz sa (podla ACPI) nabila na viac ako ENERGY_FULL a dokonca aj ako ENERGY_FULL_DESIGN a stale nema 16,8V.
PotPalo

#600 Příspěvek od PotPalo »

Normálka, jeden notebook mi ukazoval nabitie batérie 255%.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“