neda sa vypnut pocitac

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
valla

neda sa vypnut pocitac

#1 Příspěvek od valla »

nazdar mam takyto problem ked som zapol pocitac tak mi nenaskocil sam windovs naskocila mi cierna obrazovka a pocitac trikrat pipol a bolo tam napisane ze mam stalacit F2 dostanem sa do sistemu a ked stlacim F1 tak sa dostanem do biosu tak som stlacil F2 vsetko mi pekne nacitalo iba na hodinach som mal 0hodin 0minut tak som si to nastavil ked som dal vypnut pocitac tak sa mi to vipla na sekundu a znova zaplo a nasledovalo to iste ako pretym stlacte F2.......kamarad mi hovoril ze mam zlu bateriu v PC tak somm si ju vymenil ale roby mi to stale poradte co stym je?????ta bateria co tam bola mala iba 2,5V,ked sa vymeni baterka musi sa neco nastavit????
pepik9

#2 Příspěvek od pepik9 »

Melo by se vlizt do toho biosu a nastavit minimalne parametry disku, taky datum a cas.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Parametre disku uz nejakych par rokov (asi tak 14) vedia BIOSy zistit automaticky.
valla

#4 Příspěvek od valla »

no jo ale neviem kde a ako :? :!:
miroja

#5 Příspěvek od miroja »

Spravidla v prvej obrazovke BIOSu; zapni tam autodetect na vsetky IDE zariadenia. Malo by to stacit.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Ked s tym nic nevies, tak vymen bateriu (zdroj pred tym odpojit zo zasuvky!), potom chod do SETUPu a nerob tam nic, len uloz nastavenia. Hodiny nastav vo windows.
MOTOROLA

#7 Příspěvek od MOTOROLA »

Ke každé základní desce je manuál. Podívej se tam a najdeš popis co a kde se nastavuje alespoň do základních parametrů aby ti komp zase normálně najel. :wink:
valla

#8 Příspěvek od valla »

nastavil som cas v biose a slape to diky :D
tibi

#9 Příspěvek od tibi »

inak to vyzera na baterku pre bios ak sa ti zmazal ci vypadol cas...skus vymenit bateriu na doske...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“