Vtipy, vtipné články a odkazy IX
Moderátor: Moderátoři
Tak to musel být někdo jiný, v té reklamě nepadlo ani slovo o tom, že se může rekvalifikovat jen ten, kdo už elektrotechnické vzdělání má (proto jsem si toho všiml, o omezeních se na začátku reklamy nemluví, ani nepíše, leda na konci se drmolí, ale to tam fakt nebylo), to ti Ostraváci mají přímo v podmínkách:kejki píše:Netřeba čekat https://www.elektrikaremrychle.cz/
POŽADAVKY KE SLOŽENÍ ZKOUŠKY NV 194/2022
Pro úspěšné absolvování zkoušek a získání osvědčení dle NV 194/2022 Sb. je nutné splnit zákonné požadavky a doložit :
1) doklad o ukončeném vzdělání v elektro oboru (výuční list, maturitní vysvědčení, diplom) nebo profesní kvalifikace v oboru elektrotechniky dle zák. č. 179/2026 Sb.
2) potvrzení o absolvování školení - původní §6 nebo §7 (v rozsahu podle §9 odst. 6 nařízení vlády č. 194/2022 Sb. - dle přílohy č. 4 NV č. 194/2022 Sb.)
3) potvrzení o praxi v oboru - v případě, že nemáte původní § (ke stažení níže)
4) přihláška ke zkoušce (ke stažení níže)
Děláš jako bys nebyl na vojně. BTW rekvaldovaný kuchtíci ještě nejsou největší zlo. Takovej rekvaldovanej ministr, to je teprve žůžo labůžo ...robos píše:.... keď obedy nám budú variť rekvalifikovaný kuchári ... Ak to nastane, bude to smutné.
A kutilmile - nelituju tě
Nevyučenej ještě neznamená, že vaří blbě. Já taky nemám výuční list kuchař/pingl a vařit umím. A ještě ke všemu 2x - na plotně i autogenem ...rnbw píše:V restauraciach bezne varia nevyuceni kuchari a zda sa, ze to nikomu nevadi.
- jindrichus
- buď nezajímá, protože se od rekvalifikovaného ostříhat nedají,
- nebo jsou pro ně stříhající a stříhaný jen jakési beztvaré a nezajímavé položky, hlavně, že jeden z nich zaplatil za rekvalifikaci.
Nás, co už to nepamatujeme, protože za nás účes vyřešila gravitace, zrovna toto děsit nemusí.
Tento týden v rozhlase někdo povídal, že kuchaři a šéfkuchaři jsou nedostatkoví a žádaní, kuchařům se nabízí peníze od 40kKč a šéfkuchařům od 50kKč, v turistických oblastech i víc.rnbw píše:V restauraciach bezne varia nevyuceni kuchari a zda sa, ze to nikomu nevadi.
Ano, zažil jsem, když vařili krejčí, instalatér a nevyučenej cikán čórkař. A kupodivu to bylo nejen stravitelný, ale i to šmakovalo. A taky jsem zažil, že mnohachodový menu od vychýrený kuchtický celebrity se nedalo žrát, bo milá celebrita se den předtím upravila pod obraz Boží a vařila v draku nevím kolikahlavým.robos píše:Musel by si to zažiť, aby si ma pochopil. Ostatní snáď pochopili, čo som chcel povedať.
Nedostatek personálu v gastru je jednoduše způsobenej covidem. Lidi, kterým "vládní protiepidemický opatření" bez jakýkoliv náhrady zavřelo živnosti šli samozřejmě dělat cokoliv jinýho, aby nezhebli hlady. A protože zjistili, že gastro je vlastně za ty prachy votročina a ještě navíc s absolutně nejistým budoucnem, mnoho se jich už ke komerční plotně nevrátio