Zlodějka E27 - adaptér

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lojzmen

Zlodějka E27 - adaptér

#1 Příspěvek od lojzmen »

Hledal jsem klasickou "zlodějku", neb stávající se rozpadla.
Google něco ukázal, mimo jiné na Allegro.
Tak jsem přímo na Allegro zadal "zlodějka E27", docela pěkný výběr.
Nechtěl jsem s vypínačem. Klasického tvaru měly hrozné recenze, kromě jediné, shodou okolností vyrobené v Polsku.
Je z plastu, docela kvalitní, 250V, 500W, ale je to taková švejkovina.
V místě závitu pro žárovku je nacvaknutá záslepka s doutnavkou a resistorem - je funkční. Otvory pro kolíky vidlice jsou naznačeny, ale zaslepeny.
Takže zprovoznění na klasickou funkci zlodějky vyžaduje vyloupnout záslepku a vyvrtat či vydloubnout ostrým nástrojem dírky pro vidlice.
V mém případě bylo ještě nutné mírně přihnout kontakty pro žárovku jak ve svítidle, tak v zlodějce.
V recenzích to lidi psali a pochvalovali si polskou kvalitu.
Jako bonus je na těle zlodějky ryska, kde je to dobré uřezat, chcete-li zasunout zástrčku s kolíkem, či šuko.
Mám tušení, proč to výrobce v EU takhle udělal a tuším, že i vy tušíte :-)
Přílohy
Zlodějka svit.jpg
Zlodějka svit.jpg
Zlodějka.jpg
Zlodějka.jpg
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Třeba proto, že některé spotřebiče s dvojitou izolací (například vysavač, vrtačka) mají kulatou 16 A vidlici, i když bez ochranného kontaktu. Ale továrnu to smí opustit jen v provedení, do kterého lze zasunout pouze vidlici spotřebiče s dvojitou izolací.
Tím ovšem vyloučí použití právě těch spotřebičů, které plochou vidlici nemají, jakkoli nařízenou limitovanou spotřebu ano.
Jestli si ji zákazník upraví, přebírá status výrobce včetně zodpovědnosti za případné škody, a původní výrobce je z toho venku.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“