o azbukvicích - odděleno z P: K573RF5

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
judeware

#31 Příspěvek od judeware »

Sám jsem nevěděl, jak to v té scénce Krampol vyslovuje, tak jsem si to po letech přehrál znova. A jinak všude okolo sebe slýchávám, jak to ostatní vyslovují (nejčastěji) "džízídý". Televizní nostalgie je holt prevít.

A ohledně oněch písmen. Z pochopitelných důvodů má většína lidí k ruštině averzi. A ta písmenka už zapomínám i já, "oni" taky příliš kvalitních součástek neměli, takže ke čtení a bádání je potřebuju (ta písmena) míň a míň. Tuzemských (či západních) číslicových obvodů je "všude dost", EPROMky za moc nestojí a ten jediný klíčový IO do Didaktiku to nespasí. :?
Naposledy upravil(a) judeware dne 01 čer 2026, 20:14, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#32 Příspěvek od EKKAR »

judeware píše:... Z pochopitelných důvodů má většína lidí k ruštině averzi. A ta písmenka už zapomínám i já, "oni" taky příliš kvalitních součástek neměli, takže ke čtení a bádání je potřebuju (ta písmena) míň a míň. Tuzemských (či západních) číslicových obvodů je "všude dost", EPROMky za moc nestojí a ten jediný klíčový IO do Didaktiku to nespasí. :?
Bohužel, kvůli dost tvrdýmu prosazování rozdělení specializovanejch výrob právě v elektronice se NĚKTERÝ jejich součástky staly nenahraditelnýma - prostě proto, že nikdo jinej je v rámci RVHP nesměl vyrábět a musel používat ty jejich - příkladem budiž použití tunelovejch diod v modulech spouštění synchronizace vošklivoškopků pro stovky MHz, ECL předděličky pro mikrovlnný rozsahy čítačů a našly by se desítky dalších případů. Nejsou nezbytný proto, že by byly tak kvalitní, ale protože prostě jiný nejsou.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“