Napájení připojení VDSL z jednoho zdroje

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Napájení připojení VDSL z jednoho zdroje

#1 Příspěvek od Celeron »

Jak jsem minulej týden přešel na O₂ bonding zase přibylo pár dalších napájecích adaptérů. Dříve u DSL jsem měl router, switch a VoIp Cisco a malou telefon ústřednu na jednom napaječi 12V. Ale vše bylo jen 100M. U nich snad byly na všech LAN oddělovací trafa a tak to nebyl problém propojit zemí společnýho napájení.
Nyní přibyl VDSL Bridge modem VMG4005-B60A, za ním router AX1500, pak osminásobný switch a zůstává původní VoIP a ústředna. Všecky nový prvky jsou 1G a netuším, zda jsou u nich taky oddělovací trafa a zda je možný zase společný napájení. Bude stačit propojenou soustavu změřit odpor mezi zeměma napájení všech prvků a pokud bude nekonečno, tak to společný napájení použít? Nějaká jiná zrada, co mě nenapadá?
Díky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nemal by s tym byt ziadny problem.

Na ethernet portoch su oddelovacie trafa vzdy a inymi kablami to asi prepajat nebudes. Keby aj ano, tak na kostre je vzdy minus.
HF_Tech

#3 Příspěvek od HF_Tech »

Na všech LAN jsou oddělovací trafa. Pokud to má všechno 12V napájení, tak nebude problém.
ferro0

#4 Příspěvek od ferro0 »

Stavěl jsem pro napájení modemu o2 bonding a routeru záložní zdroj a obě zařízení napájím společně z jednoho zdroje a funguje to bez problémů.
pocitujlasku

#5 Příspěvek od pocitujlasku »

bezne napajam 12V, alebo 5V zariadenia z jedneho zdroja. Neznasam milion adapterov, tak radsej, ak sa da dam jeden silnejsi, podobne aj 5V. co ma usb a odber do 0.5A je pichnutych do usb portu jedneho mojho mini serverika, ked uz tam su nevyuzite usb, tak nech aspon nieco napajaju.
No vidis, a tak si sa bal
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Po propojení datových káblů je "mínus" mezi všema bedýnkama nekonečno. Takže by asi neměl být s společným napaječem 12V problém. Jo vlastně jeden drobnej je. Zase kompatibilita napájecích štekrů 5,5/2,1 - 5,5/2,5 mm a jejich různá dýlka. Musím původní rozvod překopat, snad mám všecky štekry doma.
Díky všem za naději. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
martinkopp

#7 Příspěvek od martinkopp »

Normálně to tak používám, vyházel jsem asi 10 adaptérů a vše napájím z jednoho 12V zdroje. Co potřebuje 5V, mám přes step-down. Bez problémů to funguje. Ethernetové věci mají v sobě vždy tráfka a ostatní jsou stejně propojené zemí. Jediné co nefungovalo byly staré telefony jež potřebují AC.
warp

#8 Příspěvek od warp »

Není žádný problém mít jeden zdroj. V racku mám zhotovený centrální 1U zdroj s více napětími včetně PoE switche.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“