Poskytovatel schemat

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dvorak

Poskytovatel schemat

#1 Příspěvek od dvorak »

Máte někdo zklušenost z uvedeným serverem, poskytující za půl eura schema ? Vyjelo mi to na radiomuseum. Děkuji.

https://manuals-help.com/en/new-search?
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Odpověď od AI:
Web manuals-help.com je podvodná stránka. Funguje na principu takzvané předplatitelské pasti (subscription trap), jejímž cílem je z vás skrytě a opakovaně strhávat peníze z platební karty.Podle uživatelských recenzí na serveru Trustpilot má tento web extrémně špatné hodnocení a stovky stížností od napálených uživatelů. Jak tento podvod přesně funguje?Lákadlo na levný manuál: Hledáte na internetu návod k obsluze pro nějaký spotřebič, auto nebo elektroniku. Web vám tvrdí, že ho má, a nabídne vám jeho stažení za symbolický poplatek (např. 0,40 až 1,50 EUR).Skrytý souhlas v drobném písmu: Během platby tohoto malého poplatku nevědomky odsouhlasíte obchodní podmínky, ve kterých je drobným písmem uvedeno, že si kupujete „členství“ nebo „zkušební verzi“.Pravidelné strhávání velkých částek: Pokud registraci do 72 hodin nezrušíte, systém vám začne automaticky každý měsíc strhávat z karty částku kolem 40 až 50 EUR (cca 1 000 až 1 250 Kč).Žádný manuál nedostanete: Mnoho uživatelů navíc uvádí, že jim slíbený návod po zaplacení vůbec nepřišel, případně jim přišel zcela jiný a nepoužitelný soubor.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
pocitujlasku

#3 Příspěvek od pocitujlasku »

45 centov za 72 hodin, inak 47.90 eur/mesiac
Nikde ziadny poriadny kontakt, a jedine co sa da o tom nieco najst je https://www.trustpilot.com/review/manualshelp.com
kde su len staznosti. Takze ak chces zbytocne prist o peniaze a rozculit sa, tak kludne do toho.
Inymi slovami, je to takmer urcite podvod a ja odporucam sa tomu vyhnut.
No vidis, a tak si sa bal
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

jsou to šmejdi, co z tebe akorát chtějí dostat peníze . . .
Přílohy
recenze ManualsHelp od AI.jpg
recenze ManualsHelp od AI.jpg
překlad z ManualsHelp.jpeg
překlad z ManualsHelp.jpeg
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lukas-Peca »

Fascinuje mě, že poskytovatelé reklamy tyhle podvody nijak neřeší. Je to stejné už spoustu let. Na facebooku vyskočí video s AI Babišem, který doporučuje výhodné investice, člověk to nahlásí a od podpory pak přijde jen zpráva, že na tom neshledali nic závadného. Na google reklamách zase falešné manuály, falešné PDF prohlížeče atd.
mluno

#6 Příspěvek od mluno »

Holt musíme umět žít s tím, že nemůžeme ničemu (nejen na internetu) věřit. Že není žádná autorita, která by zobrazovaný obsah prověřovala. A myslím že to je dobře. Zatím nás autority chrání jen před online kasíny a proruskou propagandou. Vše ostatní neni nijak cenzurované a záleží čistě na provozovateli stránek. A zase pověst toho provozovatele záleží na tom, jaké nesmysly zveřejní, ale to asi nikoho netrápí. Webů jako ebastlírna, kde by nebyla žádná reklama je opravdu minimum, vlastně žádný druhý takový neznám.

Vzpomínám jak svého času takto vyskakoval zelenáč alza na skoro jakýkoliv dotaz. Hledal jsem pro internetem nevybaveného souseda manuál k Tesla B115. Na prvním místě Alza, Tesla B115 máme skladem. Samozřejmě neměli (ani bych nečekal, že kdokoliv bude mít, a pokud tak spíš nějaký bazar, však jsem taky nehledal přístroj, ale manuál k němu, který jsem nějak i našel a sousedovi vytisknul). Dělalo to víc obchodů, ale málokdy to bylo tak hloupé jako tehdy s tou B115.
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

Lukas-Peca: preco by mali riesit, ked im to prinasa peniaze a druha vec, internet ma byt slobodne medium, takze to by bola cenzura, proti ktorej bojovnici za vsetko mozne bojuju.
Je zaujimave, ze na jednej strane sa ludia stazuju, ze stat do vsetkeho zasahuje, ale na druhu stranu od neho ziadaju, aby ich chranil pred podvodmi. Co sa proste navzajom vylucuje.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lukas-Peca »

Já nechci, aby mě chránil stát. Já bych čekal, že google jako velká korporace s obrovským obratem nebude ve svých službách trpět evidentní podvody.

Stejně by mě zajímalo, jak to s tou reklamou je. Google mi nabízí reklamy na zboží, které jsem si právě koupil, případně na věci, které mě absolutně nezajímají. Zavádí věci, které už před dvaceti lety seriózní internetové společnosti opustily, protože prostě uživatele příliš štvaly (vyskakovací okna). Akorát tím lidi nutí, aby si instalovali různé blokovače reklam. Nějak mi nesedí, že by na tak mizerných službách měl být postavený celý jejich business model.
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Poskytovatelé reklamy to řešit nebudou - ta reklama jim platí provoz. Odmítnou-li ji, ztratí platícího inzerenta. Někteří inzerují ze zahraničí, často ze Švýcarska, nebo Spokojeného Království, protože, dokud nepodvedou Švýcara, resp. Brita, či jejích berní úřady, nezajímá je to.

Manuals-help v podstatě je analogický principu "vzorek zdarma, jen za poštovné". Pak začnou chodit zásilky se složenkou na částky, že se lidi nestačí divit. Nepřijmout nelze, chodí to jako obyčejná zásilka do schránky, nezaplatit málokdo vydrží, protože přijde výhružka zápisu do registru dlužníků (už s přirážkou za vymáhání, ale kdo z vylekaných ví, že ani do registru dlužníků nemůže kdo chce zapsat co chce?), případně požadavkem doložit, že zásilka nedorazila. Jak to doložit? Oznámení o chybějící zásilce způsobí, že pošlou další.
Na netu by neměl být problém vyčíst to z obchodních podmínek, ale tam to bývá tak opentlené kulatými slovíčky, že šest z deseti to nečte vůbec, tři to nevydrží dočíst a jen jediný na to neskočí, protože četl.
A to ještě nepočítám ty, co kývli na telefonickou nabídku, aniž by se o obchodních a reklamačních podmínkách mohli něco dovědět.
Na to jsem nemusel být právník, ani Vševěd, abych postiženým říkal něco o skoku na špek bez čtení, ale vyhledal jsem jim aspoň kontakty, kam se obrátit, případně, co udělat rovnou. Postupně takových případů ubylo a, jestli je nějaký nový, už druhý rok nevím o žádném.

Pokud jde o manuály, tak takový raupenhaus.de byla služba vzájemně se podporujících výkresových silážistů. Přesto to museli zrušit celé, že práva na dokumentace k RFT, Robotronu, Sternu, KWH a Ziphona koupil GfGF e.V a bude je postupně zveřejňovat v časopisu Funkamateur. Práva ostatních výrobců (a že jich tam bylo!) určitě nekoupil, přesto pod policejním dohledem musel Klaus předat kopii všeho a následně smazat disky i zálohy. Nebyl nikdo, kdo by podal žalobu za krádež vlastnictví, protože to bylo vlastě ukradené dřív, než někoho napadlo, že i na to se vztahují nějaká autorská práva, v RVHP se přece schémata přibalovala k návodům k použití...
monterjirka

#10 Příspěvek od monterjirka »

Víte že u nás existuje
Rada pro reklamu?

Ale netuším co dělá, když jsem si opakovaně stěžoval na lživou reklamu, ani neodpověděli a "nalhané bláboly" mě z obrazovky otravují dál
A RRTV lež v reklamě nezajímá, muselo by to být prokazatelné porušení platné legislativy
martinkopp

#11 Příspěvek od martinkopp »

Budeš se možná divit, ale dá se žít i bez sledování reklamy. :-)
houmr

#12 Příspěvek od houmr »

Já osobně bych čekal, že poskytovatel reklamy, pokud ho někdo upozorní na podvozný obsah, by po jejím nestažení měl být spoluzodpovědný za vzniklou škodu. EU by se k tomu měla nějak zákonodárně postavit - až budu mít chvíli čas, zkusím oslovit pár europoslanců. Pro tento případ bych uvítal konkrétní případy, ideálně si s prokazatelným upozorněním poskytovatele.
pocitujlasku

#13 Příspěvek od pocitujlasku »

no tak to mozu zakazat 90% reklam. V kazdej reklame mas nejaky "podvudek".
Jedine riesenie je ignorovat ich a vtedy sa podvodnikom neoplati do nich investovat. Ale ludia su naivni a chamtivi, tak sa nechaju nalakat na kazdu blbost slubujucu vysoky zisk, alebo usetrenie tisicok eur.
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

monterjirka píše:Víte že u nás existuje Rada pro reklamu?
Ale netuším co dělá, když jsem si opakovaně stěžoval na lživou reklamu, ani neodpověděli a "nalhané bláboly" mě z obrazovky otravují dál
A RRTV lež v reklamě nezajímá, muselo by to být prokazatelné porušení platné legislativy
Copak asi tak může dělat? Dlouhodobě zkouší, kolik toho lidi ještě vydržej, než jim dojde trpělivost a začnou se soudit. Neboli běžná pracovní náplň všech těchto bohulibejch trafik pro odešlý poleteke ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
HF_Tech

#15 Příspěvek od HF_Tech »

houmr píše:Já osobně bych čekal, že poskytovatel reklamy, pokud ho někdo upozorní na podvozný obsah, by po jejím nestažení měl být spoluzodpovědný za vzniklou škodu. EU by se k tomu měla nějak zákonodárně postavit - až budu mít chvíli čas, zkusím oslovit pár europoslanců. Pro tento případ bych uvítal konkrétní případy, ideálně si s prokazatelným upozorněním poskytovatele.
To si dej zatraceně pozor, které poslance budeš oslovovat. To bys mohl hodně tvrdě narazit. Na klamavé reklamě a oblbování hejlů má šestikoalice postavený celý byznys.
Jediný kdo možná dostane flastr je Pitomyo, akorát že za těch pár šupů, co možná dostane, bude mít reklamu větší, než kdyby za ní platil napřímo.
Přílohy
podvod-babis.jpeg
podvod-babis.jpeg
Odpovědět

Zpět na „Poradna“