Technics SJ-MD100 zaseknutý v REC mode

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Technics SJ-MD100 zaseknutý v REC mode

#1 Příspěvek od forbidden »

Mám tu od kamaráda tento MD player, je zaseknutý v REC mode. Ihned po zapnutí se rozbliká REC a hotovo. Nejde ani vložit disk, nejde to nijak zrušit, reaguje jen na pár přepínačů (stereo/mono). Jediný, co funguje je diagnostika. Ta mi potvrdila, že není zaseklý žádný tlačítko, jak jsem původně bláhově myslel. Jsou zapojený přes síť odporů na analogový vstupy. Error žádný neeviduje. Odpojil jsem komplet mechaniku i s jejím řízením, ale žádnej rozdíl. Měřil jsem napětí na řídicím IO 901, zdají se v pořádku, jen místo 4,9 je tam 4,8, nebo 4,75 V. To mi nepřijde špatný. Servisní manuál mám, ale stejně si nevím rady. Změřil jsem i pár podezřelých kondů, ale jsou víceméně OK. Už fakt nevím, můžu leda naslepo tápat.
Nemá někdo náhodou zkušenost s opravou tohoto MD? Na netu jsem tento problém podle popisu nenašel.
Dík
Kdyby někdo chtěl SM.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Bezva, tak přesně takový záhady miluju. Měřil jsem okolo IO10, všiml jsem si, že nekmitá krystal. Jak jsem tak šolichal hrotem kolem, najednou naskočil a začlo to fungovat. Funguje i po cyklech vyp/zap, tak nevím.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

To su najhorsie veci, ked to zrazu zacne fungovat.
Nechaj to odlezat do zajtra, pripadne daj do chladnicky.
renda15

#4 Příspěvek od renda15 »

Před mnoha lety jsem řešil podobný problém, kdy nějaký mgf Akai začal po zapnutí přehrávat a po tom, co jsem už málem rezignoval jsem na zadní straně objevil přepínač, kde se dalo nastavit zda má po zapnutí přehrávat, nahrávat nebo nedělat nic. Jenom typ.
VASEK_W

#5 Příspěvek od VASEK_W »

forbidden píše:Bezva, tak přesně takový záhady miluju. Měřil jsem okolo IO10, všiml jsem si, že nekmitá krystal. Jak jsem tak šolichal hrotem kolem, najednou naskočil a začlo to fungovat. Funguje i po cyklech vyp/zap, tak nevím.
Vyměň na zkoušku ten krystal. Už jsem jich pár takto načnutých v různých přístrojích měnil. Nepravidelně vypadávaly, nebo po zapnutí přístroje ani nenaskočily. Stačilo se jejich vývodu dotknout sondou osciloskopu a najely.
Jejich výměna není složitá, a je to rychlejší, než ztrácet čas dalším bádáním.
Dělají to ty v nízkém pouzdru, co jsem tak měnil.

Vašek
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Přemýšlel jsem nad tím, že ho preventivně vyměním, jenže má dost netypickou hodnotu 10,02 MHz. Nejsem si jistej, jestli by standard 10,000 MHz třeba nerozhodil nějakou synchronizaci. Musel bych to asi doladit kondíkem. Navíc je zespodu desky, musel bych komplet rozdělat mechaniku toho minidisku.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“