Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Zdravím vespolek. Měl bych dotaz ohledně jednoho starého rádia, které se ke mě dostalo. Nemá žádný popis, chybí mu zadní strana, která by napověděla. Neví někdo co je to zač?
Zkoušel jsem hledat "Staré německé (rakouské) rádia, ale bez výsledku...
Díky za případné info.
Protože s 2xECH máš stejně jako v Talismanu tu triodu navíc pro zesílení NF. Pokud použiješ EF22 pro MF, potřebuješ ještě jednu pro NF, jako je to třeba v Máji.
A co má "zařazení" společného s obvodovým řešením? Tady nejde o to, jestli jsou to UCH21 nebo ECH21. Jde o míru integrace elektronkových systémů pro co nejmenší počet elektronek, kde kombinace heptoda-trioda má výhodu. A ne jednu.
Jak to , že NE ! Proto jsou radia rozdělena panem Kottkem na různou elektronickou úroveň a tomu odpovídá složitost obvodů a použití součástek . Ergo kladívko nejsou použity "zbytečné" prvky , v tomto elektronky s nejmenším množstvím systémů . Však se toto řešení projeví jaxi v ceně . Píšeš nesmysl .
Nerad bych narušil duchaplnou diskuzi, nicméně tento radioaparát je nejspíš zapojen jako čtyřokruhový, tj. jeden MF filtr, za ním EF22 jako audion se zpětnou vazbou do toho filtru. Viz schéma, jen v něm je samokmitající směšovač, kdežto v tomto přístroji je klasický směšovač s ECH21.
Já nevím, co tu řešíte - evidentně je to amatérská konstrukce někoho, kdo si to poskládal tak jak chtěl a s tím co měl k dispozici. Nic oficiálně navrženého, nic oficiálně schváleného, nic sérivoě vyráběného. Pokud měl vysílač "za barákem", neměl ambice poslochat nějaké DX vysílače, určitě to splnilo účel i bez té druhé mezule...