Tesla B113 - výměna snímací hlavy

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
buchar

#31 Příspěvek od buchar »

Tak jsem hlavu osadil a pustil jsem zkušební pásek jenž používám při opravách, který mám velmi dobře naposlouchaný. Musím říct, že jsem nezaznamenal žádný rozdíl, když pásek přehrávám na jakémkoli kotoučáku. Stejně tak zní i na té B113. Zapamatoval jsem si jen v jaké výšce byla původní vadná hlava a do "stejné" výšky jsem osadil tu ANH210 z B116. I ten vybroušený schodek je asi ve správné poloze, protože nevidím žádné poškozování okraje pásku. Samozřejmě ještě vyzkouším i jiné pásky. Jsem rád, že nemusím tu hlavu nijak zabrušovat.
Všem vám moc děkuji kamarádi. Jako vždy jste mi hodně pomohli a jsem zase o něco chytřejší.
Ještě jednou DÍÍÍK!!!
Hill
Administrátor

#32 Příspěvek od Hill »

Tu výškovou polohu hlavy si zkontroluj, když pásek ještě nedolehl do vybroušeného prostoru, jestli se při dosedání na štěrbinu některým krajem nechytá o ty "mantinely", a jestli si ho hlava pak nevede po svém.
Přitom také uvidíš mezírku, jestli pak na ty pólové nástavce nedosedne pásek horním, či dolním okrajem dřív.
Jestli to je v pořádku, máš zase na nějaký čas pokoj.
buchar

#33 Příspěvek od buchar »

Myslím, že když nevidím ani neslyším žádný problém, tak do toho nebudu radši vrtat.
AdamVarga

#34 Příspěvek od AdamVarga »

Trocha som sa zasmial pri tom ako extrémne opatrne sa k tomuto pristupuje. Prepána je to len hnusná B11x. Vyber hlavu akokoľvek na mokro prebrúsiš a naleštíš a je to dobré. Ak nemáš ruky pozvárané tak bez problémov voľnou rukou s brúsnym papierom na mokro so sklom ako podložka dokonale ide zabrúsiť a zaleštiť povrch. A nestojí to moc námahy. Nastavenie kolmosti štrbiny je jednoduché, a nastavenie výšky tiež, už len príklon aby čelo hlavy bolo dokonale paralelne s páskovou dráhou. Jednoduchá rada, fixka (paint marker) napatlat čelo hlavy, a nechať to zotrieť jednou páskou ktorá je už aj tak na nahrávanie nepoužitelná. Nič komplikované, nič strašidelné.
EL34

#35 Příspěvek od EL34 »

A jaká je hodnota tvého příspěvku pro tazatele? To, že je vše jednoduché a moc se to hrotí je pro někoho kdo to nikdy nedělal tedy rada nad zlato :-)

Je úplně jedno co to je za přístroj. Nastavuje se vše co nejpřesněji a vůbec není potřeba čelo hlavy natírat fixou.

B11x je elektricky ve své kategorii jednoduchá a dobře seříditelná mašina.
Nic víc nic míň.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“