https://www.youtube.com/watch?v=tz23G_UXCGA
O výpadcích GPS (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
Kam se na to hrabou multimetry.
Jardo, tohle není otázka jestli to je pravda - ale kdy to někoho napadne opravdu na delší dobu zapnout (aby vyrušil GPS minimálně nad velkým kusem povrchu Koule)...Hill píše:Neblbni, ještě tomu někdo uvěří...
A kutilmile - nelituju tě
Nemusí to být primárně míněné, aby uškodilo, stačí, aby si někdo chtěl dokázat, že to jde, jen tak pro
Vzpomeň na telefon TP25, doslova primitivní záležitost - šel po drátě a přesto v něm bylo varování, že nepřítel naslouchá. Ano, jeden drát mohl být nahrazený zemí, případně se dalo kdekoli po trase kabelu do něj připojit, nehledě k tomu, že část trasy spojení mohla jít bezdrátem. Odposlechnuté informace mohly být zneužitelné. Ale stačilo ten drát přestřihnout a informace nebyly.
A GPS je bezdrát, jako rozhlasové vlny, které se s různým úspěchem v některých oblastech daly zarušit (a také se léta rušily) směrově vhodným sfázováním více vysílačů. Proto také koukám zbytečně nespoléhat na vysílače, které visí pár set kilometrů nade mnou. A to jsem založením spíše technokrat. Přesto na ty komplikovaně provázané technologie tak úplně nespoléhám, někdy je mi na světě ještě docela dobře.
To byl štábní nácvik - poplach.
A anglicky rozumím. Satelit, který je neustále v pohybu, ti poskytne jen chvilkové rušení. Podívej se, v jakém bordelu dnes lítají drony nad Ukrajinou a dokáží se vypořádat s rušením násobně horším. Ona ta GPS není zas tak blbá, je to vojenský systém. Na mobilu to může být trochu problém...
Vyhrabejte ty koše a znovu zvažte, jestli všechno, co vyhazujete, už nikdy nebude potřeba. Třeba už máte svázané mapy do tříděného odpadu.
Je to, jako bychom se z pustiny dovlekli vyhublí na pár kilo, s rancem konzerv, ale neuměli jsme je bez motorového otvíráku otevřít a už nepoznali, že to, co na zavíráku kudle máme, otvírák je...
. . . a nechystá ? . . . opravdu se nechystala nikdy ?xsc píše:Nejvíc se mi líbí tohle kejhání ruských hus, že jim chceme rozbít držku a vydávají to, že snad Evropa chystá pochod na Moskvu.
zkus se doučit historii: "Drang nach Osten" a "Lebensraum im Osten" . . .
náš problém ale je že "východ" jsme pro ně hlavně my . . . viz. "Posselt"
. . . nepotřebujem !DedVseved píše:Jestli si je potřebujete poměřovat . . .
https://www.youtube.com/shorts/iroRnYASnYM