O výpadcích GPS (odděleno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#16 Příspěvek od xsc »

ok1hga píše: . . . a nechystá ? . . . opravdu se nechystala nikdy ?
zkus se doučit historii: "Drang nach Osten" a "Lebensraum im Osten" . . .
náš problém ale je že "východ" jsme pro ně hlavně my . . . viz. "Posselt"
Tak chystá nebo chystala, rozumíš vůbec češtině? A navíc do toho zatahovat Posselta, to jsi byl kvičet s Okamurou?
Yarda1

#17 Příspěvek od Yarda1 »

Hill píše:...Je to, jako bychom se z pustiny dovlekli vyhublí na pár kilo, s rancem konzerv, ale neuměli jsme je bez motorového otvíráku otevřít a už nepoznali, že to, co na zavíráku kudle máme, otvírák je...
Připomněl jsem si Tři muže ve člunu (v knížce co ji mám staženou je to od stránky 112):
.....Potom jsme hledali nůž na otvírání konzerv. Vyházeli jsme všechno, co bylo v koši. Vyházeli jsme všechno z brašen. Nadzvedli jsme podlážky na dně lodi. Pak jsme všechno odnesli na břeh a důkladně protřepali. Ale otvírač konzerv nebyl k nalezení.....
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
kejki

#18 Příspěvek od kejki »

Stloukli jsme ji do hranata a zase do kulata. Zbouchali jsme ji do všech tvarů známých v geometrii.
Takových knih jsem přečetl, tolik let uteklo a tuhle ptákovinu si pamatuju.
Yarda1

#19 Příspěvek od Yarda1 »

kejki píše:...tolik let uteklo a tuhle ptákovinu si pamatuju.
Dostaly se ke mně knihy z různých vydání, asi různých překladatelů. A tahle pasáž se překlad od překladu liší. :-(
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
samec

#20 Příspěvek od samec »

Sú jedinci, ktorí dokážu konzervu otvoriť aj bez otváraku potme jednou rukou. A potom sú jedinci, ktorí to nedokážu ani s návodom na použitie.
K tomu ma napáda výrok spolužiaka na adresu jednoduchších ľudí: "Orgán, ktorý sa nepoužíva, sa časom zmenšuje, až celkom zanikne."
ferdislav

#21 Příspěvek od ferdislav »

K čemuž jim AI dopomáhej !
ransom

#22 Příspěvek od ransom »

samec píše:Sú jedinci, ktorí dokážu konzervu otvoriť aj bez otváraku potme jednou rukou.
To by mě docela zajímalo. Tedy pokud nejde o konzervu s trhacím víčkem.
(Tu bych možná dal i já.)
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

I na tu trhací potřebuješ obě ruce. A nebo jen jednu a svěrák. :lol: Ale na upnutí do svěráku zase potřebuješ obě ruce. :wink:
Nebo nepotřebuješ žádnou ruku, ale potom se nenažereš. Byl jsem svědkem blbosti jednoho spolupracovníka, co mu vybouchla neotevřená konzerva, co omylem položil na zapnutej vařič.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

xsc píše:... Satelit, který je neustále v pohybu, ti poskytne jen chvilkové rušení. Podívej se, v jakém bordelu dnes lítají drony nad Ukrajinou a dokáží se vypořádat s rušením násobně horším. Ona ta GPS není zas tak blbá, je to vojenský systém. Na mobilu to může být trochu problém...
Ten satelit může mít fázově řízenou anténu a "pohybovat" výsledným diagramem vyzařování tak, aby svůj vlastní pohyb vykompenzoval - anebo taky může rychlým pohybem v prostoru "svapovat" přes daleko větší úhel a zasahovat periodickým rušením mnohem větší oblast, než jak velkej je vlastní "vyzařovací lalok" jeho antény. A ty drony na UA už dávno nejsou bezdrátový, ale jsou naváděný pomocí optickýho mikrovlákna, který bez mechanickýho kontaktu s ním resp. bez jeho přerušení nijak zarušit nelze. Bezdrátová oblast spektra nad UA je v současnosti z pohledu EMI asi nejzarušenější oblast na Kouli.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
xsc

#25 Příspěvek od xsc »

Drony naváděné optickým vláknem mají dosah v desítkách km. To nejsou ty, co rusákům dělají ohníčky v rafinérkách...
Ohledně toho satelitu - jde tu taky o zasaženou plochu a potřebný výkon. Ta potvora nemá na palubě jaderný reaktor :-)
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

To u ruSSáka nikdy nevíš - navrhuju ti pohledat info o projektu TOPAS.
Prozatím se ale rušení objevovalo a objevuje v krátkejch impulsech - a na to jim zřejmě běžný akumulátory a podobný zdroje stačej. Jinak ruSSáci nejsou zas až tak neschopní ve vývoji netradičních zdrojů napájení - některý bojový rakety jsou napájený termoelektrickým generátorem se zdrojem tepla v podobě TPH a pro jistý druhy "podzemního radaru" nainstalovaný na platformě 8-10t náklaďáku neváhali navrhnout a používat podobně "živenej" MHD generátor ..
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
samec

#27 Příspěvek od samec »

ransom píše:
samec píše:Sú jedinci, ktorí dokážu konzervu otvoriť aj bez otváraku potme jednou rukou.
To by mě docela zajímalo. Tedy pokud nejde o konzervu s trhacím víčkem.
(Tu bych možná dal i já.)
Rád by som ti to ukázal, ale potme by si aj tak nič nevidel. :D
DedVseved

#28 Příspěvek od DedVseved »

A jsou jedinci, kteří ho mají největšího a dokážou to nejrychleji
Přílohy
tra-put.jpg
tra-put.jpg
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“