Aliexpress doprava a naši idioti

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

Aliexpress doprava a naši idioti

#1 Příspěvek od jardafiala »

Objednal jsem 25.5. u číňana potenciometr (do SANSUI nikde jinde nedostupný). Číńanovi stačí na dopravu přes kus zeměkoule týden, od 1.7. se zásilka válí bůhvíkde. 🤐 blbí když už je mám nějak nazvat, a nemyslím tím číňany. Stroj se mi tu válí kvůli jedné součástce už druhý týden. Do ).( s takovým kapitalismem.
No a ještě zbývá dodat zlatý komunisti, pivo za 1,70Kčs, rohlík za 30hal, kolem hranic ostnaté dráty, elektrický ohradník, cvičení psi a střílející pohraničníci, no nebyl to zemský ráj na pohled?
Předchozího odstavce si nevšímejte, doufám že to nikdo nevezme vážně?? Jaké jsou vaše zkušenosti? Z TEMU přijde zboží za pár dnů, asi má sklady v Evropě, jak to bude po 1.7. ? Pro neznalé upřesňuji "Od 1. července 2026 se ale pravidla mění...." a dále "další poplatek může následovat od listopadu". Dál jsem to nezkoumal.
Přílohy
idioti.jpg
idioti.jpg
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 08 čer 2026, 17:52, celkem upraveno 3 x.
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

1.7. to vidíš tak dopředu? :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ferdislav

#3 Příspěvek od ferdislav »

Je to spíš asi od 1.6 a mezi tím víkend,ale to neva, myslím že to tady v klidu vyřešíme ke zdárnému konci : )
DedVseved

#4 Příspěvek od DedVseved »

A co třeba místo hysterického příspěvku se podívat k lokálnímu dopravci, kde a proč ta zásilka visí.

Např.
Přílohy
ae-cp.png
ae-cp.png
ferdislav

#5 Příspěvek od ferdislav »

Bo je lepší si postěžovat, vyvolat nenávist ve všech okolo,shodnout se jak je všechno špatně a ták : D
pocitujlasku

#6 Příspěvek od pocitujlasku »

1.6 to prevzala ceska posta. U nas to posta doruci tak do 3-4 dni.
Ked tu spominas temu a lokalne sklady - aj predajcovia na ali maju lokalne sklady. Ked si na ali objednas gumicky do vlasov, alebo 1-2 eurove blbosti, co sa objednavaju po desiatkach kusov za euro, tak ti to tiez pride za par dni.
Ludom tu uz vazne j..e, volakedy sa bezne cakalo aj vyse mesiaca a nikto to neriesil. Dnes by chceli cinske trhoviska ako alzu. v jeden den objednam a na druhy to mam idealne rano kurierom pri dverach.

a pri kcs som sa len pousmial, ked v tej dobe bol clovek vobec rad, ze nejake suciastky zohnal.
No vidis, a tak si sa bal
DedVseved

#7 Příspěvek od DedVseved »

Nemusela to převzít zrovna Česká pošta, což jardafiala asi ani netuší, kdo to má doručovat. Z AE taky někdy doručuje Zásilkovna/Packeta. To sice na AE pokaždé zjistit nejde, ale některé sledovací služby ukáží nové sledovací číslo.
Přílohy
ae-zas.png
ae-zas.png
Naposledy upravil(a) DedVseved dne 08 čer 2026, 18:59, celkem upraveno 1 x.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

DedVseved píše:Nemusela to převzít zrovna Česká pošta, což ferdislav asi ani netuší, kdo to má doručovat.
No, ty máš tedy dost. Zkus vystřízlivět a podívat se znovu, kdo napsal ten první příspěvek. :roll:
DedVseved

#9 Příspěvek od DedVseved »

Spletl jsem se, ale díky tvé horlivosti jsem to opravil.
pocitujlasku

#10 Příspěvek od pocitujlasku »

tak u vas je to inak, u nas z ali vzdy vozi posta. Ak to dorucuje packeta, tak vela stastia. Poslednych par mesiacov sa u nas riesi hlavne to, ze packeta dorucuje nahodne baliky, a na fb si len v skupine fotia obsah a vymienaju za tej svoj, a ma aj dost vela zasielok, ktore nikdy neprisli do ciela.
No vidis, a tak si sa bal
DedVseved

#11 Příspěvek od DedVseved »

Zásilkovna u nás doručuje Temu z Číny a zcela bez problémů. Z evropských skladů to často bývá FedEx a ten je svůj. Do boxů nebo na výdejní místa nedoručuje a jediná další možnost je vyzvednutí na jejich depu, což je pakárna.
Hill
Administrátor

#12 Příspěvek od Hill »

V CL snad i pošta doručuje častěji, než jednou týdně, jako mimo města.
jardafiala

#13 Příspěvek od jardafiala »

No jo ale ten poslední krok (s číslem zásilky DRxxxx jak je někde výš uvedeno) marně hledám..Viz poslední zpráva z dneška kterou mám. Nésu blbé ale jinou informaci od 1.6, nemám. Nenakupuju na ali poprvé....

Možná to jde jinak jak píše DedVseved ?
Je i úplně 1 kdo to doručí....
Přílohy
pořád idioti.jpg
pořád idioti.jpg
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 08 čer 2026, 22:15, celkem upraveno 1 x.
DedVseved

#14 Příspěvek od DedVseved »

Podle toho HU na konci to jde přes Maďarsko, ale bude to doručovat ČP. Zásilka je někde mezi Maďarskem a Českem.
Až se zásilka objeví na prvním depu ČP, tak potom bych je teprve plísnil, když to bude mít zpoždění.

https://parcelsapp.com/en/tracking/UC109209933HU
https://www.postaonline.cz/trackandtrac ... 09209933HU
Přílohy
ae-hu.png
ae-hu.png
Valdano

#15 Příspěvek od Valdano »

Číslo zásilky UC109209933HU už je viditelné v systému České pošty.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 08 čer 2026, 22:21, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“