Mars Svratka
Moderátor: Moderátoři
Mars Svratka
Takže pokud jste si chtěli koupit oblíbený závěsný skříňky několika velikostí skříněk a šuplat na součástky všeho druhu, tak máte smolík. Jedině někde narazit v nějakým zastrčeným železářství na pár zapomenutých kusů. Naštěstí jsem si přede dvěma lety nakoupil pár potřebných skříněk a pár náhradních šuplat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Inak mam (snad original) Mars spred 7-8 rokmi kupovane, a Mars asi 40 rocne, ale ten rozdiel upadajucej kvality je znacny. Nielen co sa tyka pevnosti plechovej skrinky, hrubka plechu mozno 1/3 (?) z povodnej, ale aj suflicky su take viac ohybne, aj ked viac priehladne (vyhoda?)... ale zatial vsetko drzi, tak to neriesim. Ale myslim ze ohladom kvality uz toho bolo popisaneho dost.
Když jsem v roce 1993 nastoupil do "Kovodělnýho podniku místního hospodářství KOVENTA" tehdá skoro ještě čerstvě přejmenovanýho po privatizaci na "KORADO", vyráběly se tam deskový radiátory pro ÚT z plechu tlustýho 1,5mm. Během velice krátký doby výroba přešla na plech tlustej 1,25mm. Dnešní výroba jede z plechu "silnýho" už jen 0,95mm a údajně se vážně uvažuje o dalším ztenčení na 0,75mm ... Škodovka "stovka" taky měla kastli z 1mm plechu, "šáde" čili "stodváca" už jen z 0,85mm a dnešní auta z "Das Schade Werke" mají kastlový panely z plechu o síle 0,5mm. Tomu se říká "technologickej pokrok" ...zdenoeddie píše:... ten rozdiel upadajucej kvality je znacny. Nielen co sa tyka pevnosti plechovej skrinky, hrubka plechu mozno 1/3 (?) z povodnej, ale aj suflicky su take viac ohybne, aj ked viac priehladne (vyhoda?)... ...
A kutilmile - nelituju tě
Staré Mars byly původně jenom v oranžové barvě, aspoň jiné jsem do 80. let neviděl. Pak se dodávaly i bílé, modré, červené, hnědé a snad i zelené. Ale často byl problém sehnat různé typy ve stejné barvě. Nestandardní barvu lze nakonec objednat i dnes, ale dá se čekat požadavek na minimální množstevní limit.Celeron píše:...místní železářství má kupu typů už od Tokoz, ale jen modrý provedení. Starý červený žádný.