Platba telefonem

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
scorpions-cz

Platba telefonem

#1 Příspěvek od scorpions-cz »

Zdravím.
Tak jsem taky troch zmoderněl. Zadal jsem si do telefonu do peněženky 3 karty. 1 od ČSOB a 2 od M BANK. Tu od čsob mám jako výchozí pro bezkontaktní platby. Odemknu telefon a bez otevírání peněženky zaplatím touto kartou. To funguje v pohodě. Ale dnes jsem zjistil, že když chci zaplatit jinou kartou ( odemknu telefon, otevřu peněženku a nalistuju jinou kartu) a přiložím telefon k terminálu, stejně se provede platba z té ČSOB, která je nastavená jako výchozí. Mám něco blbě nastavený? Dělám něco blbě?
Dík za rady.
Jo abych zaplatil jinou kartou, musel jsem jí v peněžence nastavit jako výchozí, pak platba proběhla.
Kvicala_r

#2 Příspěvek od Kvicala_r »

nee, ale musíš tu kartu vybrat a klepnout na ni, aby se aktivovala. Mám v telefonu taky asi 4 karty
scorpions-cz

#3 Příspěvek od scorpions-cz »

Jo díky , teď jsem to zkusil na svém platebním terminálu a OK.
Myslel jsem, že stačí kartu jen nalistovat, když pod ní byl nápis přiložte k terminálu.
pocitujlasku

#4 Příspěvek od pocitujlasku »

asi zavisi od typu telefonu. Ja tam mam 2 karty a robim presne tak, ako pises. Len si nalistujem, pod tym sa mi zobrazi, ze mam prilozit k terminalu. ziadne klikanie na nu. A platba mi prebehne z nej. Len pozor, ked hybes s telefonom, tak pri otoceni sa nastavi zase predvolena karta.
No vidis, a tak si sa bal
petrfilipi

#5 Příspěvek od petrfilipi »

Jakou peněženku používáš? Google? Samsung? Jinou?
scorpions-cz

#6 Příspěvek od scorpions-cz »

Já google
Jenyk

#7 Příspěvek od Jenyk »

Poco. Já musím konkrétní kartu přiřadit jako "Default for contactless payments" (mám telefon v angličtině). Česky to zřejmě bude něco jako předvolená karta pro platby. Dělá se to v peněžence delším podržením na konkrétní kartě, pak se tahle moznost objeví.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“