Adheze vody
Moderátor: Moderátoři
Adheze vody
Co s tím? Převrtat trubku 32 mm z vnitřní díry 26 na větší, třeba 27 až 27,5 mm. Nebo použít místo PPS trubky delrin, kterej je jakoby mastnej a samomaznej a má téměř nulovou smáčivost? Zkoušel jsem AI a moc jednoznačný to není.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pokud jsem to nepochopil, omlouvám se.
Na sucho to chodilo perfektně, nijak se to nešprajcovalo, problém je až ta voda.
Vodící trubka je dlouhá 20 cm, takže pokud Samče AI nekecá, tak ten plovák s výtlakem cca 0,5 kg a vůlí v trubkách 1 mm nemá šanci, prostě voda se mezi trubkama chová jako brzda. Rozsah chodu plováku je 50 cm, to znamená, že skoro polovina je uvnitř té vodící trubky.
Karle, mě je celkem vuřt, jak se to jmenuje, potřebuju řešení.
Zkusím vzít o stupeň menší elektrikářskou trubku, myslím, že existuje venek 22 mm, tam by se neměl na vůli 4 mm vnitřní roury žádnej lepivej povlak vody vytvořit.
Buřt čili cerbulát, uzenka neb taliján. Řešením je mezera mezi těma válcovýma tělesama aspoň 2-3mm na každý straně, takže rozdíl v průměru díry v trubce a vnějškem "plováku" minimálně nějaký 4mm, radši víc - a aby se to "nezadíralo" při nějakým náklonu, ten "plovák" by měl mít zaoblený konce a "štíhlost" = poměr průměru a dýlky by měl mít minimálně 1:10, radši větší.Celeron píše:...
Karle, mě je celkem vuřt, jak se to jmenuje, potřebuju řešení.
Zkusím vzít o stupeň menší elektrikářskou trubku, myslím, že existuje venek 22 mm, tam by se neměl na vůli 4 mm vnitřní roury žádnej lepivej povlak vody vytvořit.
A kutilmile - nelituju tě
To je elektronika, do toho vždycky časem zateče. Mechanika je v tomhle případě blbovzdorná. Žádná energie, dráty, voko koukne a vidí, jestli je nádrž plná, nebo není.eleferner píše:Musi to mit nutne rozmery, ktere pises?
Jen se to musí správně udělat, což se mi na poprvé bohužel nepovedlo.