Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xsc

#646 Příspěvek od xsc »

Ten kvičící zvuk při přítahu hlav je sice divný, ale jinak nevadí. Slabinou toho kazeťáku je přetáčení/přivíjení. Vše je tam řešeno gumovými třecími spojkami a obložením s dost malým průměrem. Takže příliš záleží na jejich opotřebení a nastaveném přítlaku.
dvorak

#647 Příspěvek od dvorak »

Také mám s Condora z r.1988, vystál jsem si na něj frontu, když došla na mne řada, žádané stříbrné došly a já musel vzít černý s červenými lemy reproduktorů. Po půl roce jsem jej v rámci reklamace(klasická závada na čítači odvíjení) vyměnil za vytoužený stříbrný. Dnes bych si rval vlasy , ta černočervená kombinace je dost vzácná a na trhu žádaná.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#648 Příspěvek od RayeR »

Me tam kazetak zrovna fungoval docela dobre, kvalita zvuku to lepsi, co sem od ruznych prnesnych kramu slysel. Po tech letech uz obecne byvaji ztvrdle nebo roztekle gumicky ci dalsi gumove dily, coz neni uplne chyba blbeho navrhu. Dnes musim menit obcas gumicky i u novejsich CD prehravacu a PC mechanik, kterym kvuli tomu zlobi vysouvani dvirek...
samec

#649 Příspěvek od samec »

Samozrejme, z hľadiska elektroniky je to šmejd. Ale z hľadiska mechaniky je oproti mechanickým kazeťakom ako porsche medzi škodvkami. Ale to tvrdím, nie kvôli tomuto konkrétnemu Condoru, ktorý som z vnútra niky nevidel, ale všeobecne o kazeťakoch s elektronickým ovládaním, že sú na úplne inej kvalitatívnej úrovni, než lacné mechanické, zložené z naohýbaných plieškov. To potom zvuk mení farbu podľa toho, kde sa kazeťaku dotkneš, jak sa kzeťak pri prepínaní funkcii celý prehýba a krúti. A samozrejme každý na tie mechanické gombičky tlačí inou neprimeranou silou, až je po čase mechanika úplne dokrútená a zadrháva, alebo motá pásku. Nie v jednom kazeťaku som z toho dôvodu rovnal pokrúené pliešky. Tomu je pri elektronicky ovládaných mechanikách zabránené. Elektronicky ovládaná mechanika si prepína funkcie elektromagnetmi vždy rovnakou optimálnou šetrnou silou. A to je tá zásadná pridaná hodnota, ktorú dokáže oceniť len niekto, kto kazeťaky reálne zažil, nie len ich videl na obrázku. Čo sa týka blbej elektroniky, tú môžeš nahradiť čímkoľvek modernejším, kvalitnejším. Ale kvalitnú mechaniku dnes nezoženieš.
xsc

#650 Příspěvek od xsc »

Problém je, že tady ta mechanika zrovna spolehlivá není. Elektronika je naopak pro daný účel vcelku postačující.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#651 Příspěvek od RayeR »

Az na ten hnusnej sumivej predzesilovac/obvod korekci soudruhu z NDR. Myslel sem si puvodne, ze tak hnusne sumi ty MBA810, ale ty sou v tom nevine, ten sum jim tam prileze uz z predchoziho stupne. S ohledem na ty repraky s mizernou citlivosti by si to zaslouzilo naky moderni koncak ve tride D, to by potom byl booombox :)
judeware

#652 Příspěvek od judeware »

Já bych ho bral. :) A nejen na tři dny. 8-) A nějakou tu audiotechniku na revanš bych našel...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#653 Příspěvek od RayeR »

Kdyz uz sme u te burzy audiotechniky, nemel by nahodou nekdo nakej nevyuzivanej sony minidisc do veze ve slusnem stavu (ci nalezovem-media na vyzkouseni mam) za naky rozumny peniz? :)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od Hubert_79 »

Jo, tos měl napsat dřív. Měl jsem Sony JA-22ES (defacto 20ES pro Japonsko, je to na 100V) a chcípl tomu laser; údajně origo není k dispozici, tak šel do světa přes aukro.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od RayeR »

Nj, s tema chciplejma laserama je to potiz, zatim jsem to nikde nezkousel menit. Jesi by tam teoreticky sel implantovat z nake CD-RW mechaniky, ale ta LD byva v tom bloku dost festovne upevnena, zatim sem dycky vyndal LD, ale ten housing nevratne rozstipal...
ransom

#656 Příspěvek od ransom »

RayeR píše:Az na ten hnusnej sumivej predzesilovac/obvod korekci soudruhu z NDR
Jestli myslíš A273/274, tak ty zrovna v kundorovi nejsou...
judeware píše:Já bych ho bral.
Vzal jsem ho domů s předběžným úmyslem ponechání si. Ale zmíním tě v závěti.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#657 Příspěvek od RayeR »

Nojo mas pravdu, koukam ted na schema a predzes je tranzistorove-pasivni... dohledal jsem k tomu jeden svuj stary post: Tak sem ten pekelny stroj vyhrabal a pripojil trochu citlivejsi repro 94dB/W k samotnemu koncaku. Sumi to proste, ale v ramci tridy radiomgf OK. Jakmile se tam ale pripoji ten modul predzesu s korekcema, tak sum radove stoupne, takze musim dat za pravdu, ze v tomhle pripade sou na celkovym sumu MBAcka nevine a celkove to degraduje ten preamp.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od RayeR »

Jeden maly nalez: blutut sluchatka Niceboy HIVE Pins 3. Prekvapive i tato renomovana firma, ktera na nas neustale nekde vyrvava z reklamy "repraaaaky vod najsbojeeeee, sluchaaatka vod najsbojeeejeejee" ma potrebu virtualne navysovat kapacitu akumulatoru pomoci oceloveho plechu, nebo ze by to byl naky bezpecnostni hardening? :)
Přílohy
niceboy.jpg
niceboy.jpg
rnbw

#659 Příspěvek od rnbw »

O tejto "znacke" som nepocul. Pozeram, ze ceska znacka cinskeho smejdu.
ransom

#660 Příspěvek od ransom »

To je bezpečnostní výztuha kvůli ochraně baterie při nehodě.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“