Co dnes s Faxem?

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Co dnes s Faxem?

#1 Příspěvek od Celeron »

Vytáhl jsem z regálu už asi 8 let nepoužitej fax Inec CF120. Co s tím dnes? Vykuchat třeba 1 x 16 znaků LCD, krokáče, Epromku, zdroj a nějakou další zajímavou drobotinu a zbytek vyhodit? Sice stále umí kopírovat ale na tom jeho papíře to dlouho nevydrží a navíc dnes každá blbá multifunkce umí kopírovat přes laserku.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#2 Příspěvek od PotPalo »

Dajú sa s tým prenášať obrázky z kuchyne do stodoly, stačí natiahnuť dvojlinku.
samec

#3 Příspěvek od samec »

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=60761
:brakelamp:

Alebo z neho môžeš vymontovať laser a urobiť na ňom kvantový výskum, ako istý vedec, ktorému neschválili grant na nákup drahého laboratórneho laseru, tak rozmontoval staré faxy a dokázal svoju hypotézu na nich.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Kde by sa vo faxe s termalnou tlaciarnou zobral laser?
Mne sa par faxov podarilo predat, ale vzdy to hnilo na bazosi niekolko rokov. Jeden bol termalny a druhy inkjet - ten mal aj USB port pre tlac z PC.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Ten Inec má devítipin Cannon, co se dal připojit na COM PC. Pod Dosem to mělo nějakej prográmek na scanování a tisk. Ale pod Woknama se to rozchodit nepovedlo.
Jirka

rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

To bolo dost pokrokove. Ani ten Canon s USB portom nepodporoval scan do PC. Len tlac.
nostalcomp

#7 Příspěvek od nostalcomp »

Tak jsem to vlákno se zájmem sledoval, páč tu mám taky jeden funkční faxík na termopapír a nevím, co s ním. Čekal jsem, jestli se zde neobjeví nějaký užitečný tip a ono (dle očekávání) nic. Ale přeci jen mě zaujal ten nápad s posíláním obrázků z kuchyně do stodoly, koneckonců spojnici pro 2 analogové telefony ještě někde mám :)

Takže možná místo snahy zbavit se jednoho faxu, budu shánět druhý. Celerone, co bys za to chtěl? :)
Ruprecht

#8 Příspěvek od Ruprecht »

Jó, jen blbněte s termopapírem, který je napuštěný bisfenoly ( = endokrinní disruptory, rakovina, neplodnost, poruchy imunity).
Doporučuje devět pokladen z deseti. A taky foťáky na termopapír pro děti, nejlepší dárek.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
samec

#9 Příspěvek od samec »

Nemusíš faxovať z miesta A do miesta B. Môžeš skúsiť faxovať na magnetofónovú pásku.
rnbw píše:To bolo dost pokrokove. Ani ten Canon s USB portom nepodporoval scan do PC. Len tlac.
Keď to faxuje, tak to musí aj skenovať. Len ho musíš zapojiť nie do USB, ale do zvukovej karty. :wink:
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Fax je obojsmerna komunikacia.
PotPalo

#11 Příspěvek od PotPalo »

V prípade PC stačí modem a nejaká WinFax aplikácia.
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

Je v tom klasickej Rockwell modul, takže by to mohlo komunikovat přes AT příkazy posílaný z PC COMu z nějaký emulace terminálu.
Jirka

Mysteri

#13 Příspěvek od Mysteri »

Mám PHILIPSA, už 20 rokov odstaveného, kedy som zrušil aj pevnú linku. Teraz mám dilému: Dať to na zberák, alebo povedať synovcovi, nech to nechá pochodovať rodom a možno niekto na tom v 32. storočí zarobí..... 😎
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hubert_79 »

Investiční fax :lol:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
lesana87

#15 Příspěvek od lesana87 »

U táty ve firmě kdysi měli takovou pravěkou trojkombinaci. Primárně to byl fax, ale dalo se s ním skenovat do PC a kopírovat, obojí ČB ve faxovém rozlišení, takže z dnešního pohledu hrůza. Ale tehdy to stačilo, když nebylo nic jiného.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“