Ropa/Benzín blbec a výhoda starýho auta
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
Ropa/Benzín blbec a výhoda starýho auta
Pokud nemáš DPF tak bych tam zvrhnul flašku 2T oleje a v klidu jezdil a při každé příležitosti se snažil dotankovat naftu ať se to postupně ředí.
U starých dízlů jsem toto běžně řešil, že někdo omylem natankoval benzín a nikdy nebyl žádný problém. Hlavně pokud máš vstřikování od bosche tak se toho vůbec nemusíš bát. Delphi je náchylnější a tam bych byl trochu na pozoru.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
A opačnej případ jsem zažil taky - to už bylo po plyšáku a známej si natankoval do škodárny naftu. Když mi volal, tak jsem nad tím strávil odpoledne - svíčky ok, předstih ok, ale cukalo to a chovalo se to divně. Přišel jsem na to až druhý den, ráno, když navolno pohozené montérky v chodbě přestaly smrdět po benzínu a začaly smrdět po naftě
Když vyjedeš tak 10 litrů, dotankuješ naftu do plné (ona taky tak oslnivě nemaže, aby v tom ten benzín nadělal pozorovatelný rozdíl), a zopakuješ to tak čtyřikrát, tím se dostaneš na 15 % benzínu v naftě, už to motor ani palivová soustava nepoznají vůbec. Ty motory v Suzukách si nechají líbit daleko víc, než je psáno v návodu.
Můžeš samozřejmě odpojit hadičku od čerpadla, nastavit ji do kanystru, zapnout klíček a stočit rovnou 20 litrů, tak se na menší podíl benzínu v nádrži dostaneš rychleji. Když do toho kanystru napřed šoupneš panáka VIFu, nejen, že nic nezkazíš, ale máš strejčka na snadnější starty v zimě - před každým tankováním můžeš po 1 - 2 litrech té směsi přilít.
Já tedy jezdím Swifty na benzín, zatím mě nepřesvědčily, že bych se měl poohlédnout po jiné značce.
Osobně jsem najezdil na alternativní paliva včetně různých směsí s benzínem velké stovky tisíc, dost možná i milion km se všemi vstřikovacími systémy (VP44, PD, CR) a nikdy jsem neřešil cokoli zadřeného. Jediné na co je třeba si dávat pozor je filtrace, případně předehřev paliva.Lukas-Peca píše:Asi bude trochu rozdíl, jestli se jedná o dieselovou karosu s řadovým vstřikovacím čerpadlem Motorpal a nebo o superba IV s common railem a vstřikovacím tlakem 2500 bar.
Jak říkám bosch ve všech verzích vstřikování si nechá líbit opravdu hodně. Naopak u DELPHI je to velkej průser a tam bych byl hodně opatrnej.