Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
judeware

#691 Příspěvek od judeware »

Je to lepené dost bytelně. Podobně řešené chlazení na deskách v PC, či na starších grafikách, bývá naopak mnohdy připevněno jen tak hala. :D
rnbw

#692 Příspěvek od rnbw »

Myslel som, ze to drzi len na tych plastovych uchytoch a na chladici je zospodu maximalne pasta, ak vobec.
Ak je tam samolepiaca paska, tak tam kvapni z kazdej strany izopropanol a ona povoli. Takto sa da vybrat bez poskodenia napr. aj prilepena bateria z mobilu.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#693 Příspěvek od RayeR »

Presne, bud jebtam stara seschla pasta nebo oboustranka, neni treba nic pacit, ty plastove trny se zespod smacknou pinzetou a vytahnou. Pripadne trochu ohrat horkovzduchem...
vpravo je naka sdramka, takze naky ARM by tam byt mohl a vlevo ftdi usb prevodnik na ty RS233. Este by tam mela byt naka SPI nebo nand flash..
edit: jo spi fleska je na spodku na prvni foce, tipuju 8-16mb, takze celkem hubeny tucnak nebo naky jiny embedded os co se cpe co tv/stb/apod...
judeware

#694 Příspěvek od judeware »

Pod chladičem jsou čtyři obvody:
• UFX6000-VF
• RTL8363SB
• USB2517-JZX
• (EST) E3869M6

Pamětích je mnoho - Zentel je SDRAM 32M×16, k tomu osminohé F25L08QA, AT93C66BM, AT24C32DM.
rnbw

#695 Příspěvek od rnbw »

Pri najhorsom sa da odpojit ten hub USB2517 od procesora a vyviest z toho kabel. Bude z toho USB hub s grafikou a RS232.

Zaujimave je, ze ten RTL8363SB je ethernetovy switch. Zjavne na tie dva porty vzadu.
lesana87

#696 Příspěvek od lesana87 »

U jednoho ethernet portu je na krytu šipka dovnitř a u druhého šipka ven. Asi se dají ti zero klienti řetězit.
judeware

#697 Příspěvek od judeware »

rnbw píše:Zaujimalo by ma, co je pod chladicom. Pripadne by som aj jeden kus zobral.
Mohu postrádat klidně 4ks. Na pokusy mi stačí jen jeden. :)
Kremik

#698 Příspěvek od Kremik »

judeware píše:Dostalo se ke mně asi osm kusůch.
To už jsi tři kousky zničil? :D
rnbw

#699 Příspěvek od rnbw »

Vysavac LG 1800W. Kompletny, ale zasraty od stavebneho prachu, hadica oblepena paskou na oboch koncoch. Funguje, ale vypinac nevypina.
judeware

#700 Příspěvek od judeware »

Kremik píše:
judeware píše:Dostalo se ke mně asi osm kusůch.
To už jsi tři kousky zničil? :D
Nikoliv, všechno je ve skladu a dosud nepřetříděné...

Rádio ŠestTet 637A. Bylo mi ho líto, neodmítl jsem ho. Zato Humoresku 1122A a Respromy A101, A104, jsem ponechal osudu.

Ke stroji 637A dodávím svou obvyklou větu:
...za nějakou maličkost do osmibitů, či protislužbu, zdejším zasloužilým za odvoz.
Já bych z toho vytahal jen nějaké (neurčité) množství součástek. :oops:
Kremik

#701 Příspěvek od Kremik »

Z A104ky (nebo 101) bych vzal šasíčko, pokud už není zlikvidovaná.
Naposledy upravil(a) Kremik dne 21 čer 2026, 19:20, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#702 Příspěvek od EKKAR »

judeware píše:...
Rádio ŠestTet 637A. Bylo mi ho líto, neodmítl jsem ho. Zato Humoresku 1122A .... jsem ponechal osudu.
... :oops:
Máš tam chybu v překladu - správně to má bejt "SouložTet 637A" ... A u tý Humoresky tě omlouvá jen nedostatek místa, protože to není jen kus elektroniky, ale na svou dobu velice dobře promyšlenej kus nábytku ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
judeware

#703 Příspěvek od judeware »

Přebírám opravené přístroje (mimo jiné, k tomu zkoumám schopnosti "LANových" boxů DVB-T2 ve vztahu k zařízení NAS). Musím korigovat příspěvek z loňského dubna, ve kterém popisuju laborování s opraveným nalezencem Strong 2401, viz níže (celkem jsem přispěl asi pětkrát):
judeware píše:Včera večer už fungoval i příjem DVB. :aplause: Zkusil jsem ovládání klávesnicí a zabralo to. Myší jsem zvolil režim "DTV" a přes různé experimenty a bádání, co která klávesa v konkrétní chvíli způsobí, jsem se k cíli nakonec dostal. Číselné klávesy (nikoliv numerický blok vpravo) = příslušná předvolba, šipky do stran = hlasitost, Page Up/Down = CH[+]/CH[-]... Některá eF slouží k přechodu do režimu teletextu, zobrazení vlastností programu (na běžném ovladači kl. "i"), ke změně režimu TV/R atd. Klávesa Menu (vedle Alt Gr) vyvolá menu, jako na ovladači (jak jinak). Zabýval jsem se jen položkami, které vedou k editaci programů (mazání, přesun). Používají se šipky, ESC (= zpět), Enter (= do submenu, resp. výběr -> ✔) K mazání je třeba vybrat program(y) => ESC => potvrdit Ano (šipkami, Enter). Obdobně při přesunu - nejprve výběr (víc položek jde téžžž, např. chceme-li 12, 15, 25 přesunout na 3, stanou se z nich programy 3, 4, 5), potom šipkami najet NAD cílové číslo předvoby, stisknout F5, řádek se odbarví a změní v linku nad řádkem s původním názvem a číslem předvolby => potvrdit Ano (šipkami, Enter). Pří přechodu k ladění se rozlišuje přechod do sumenu pro sat., resp. DVBT/T2. Nefungoval režim ručního ladění, ohlásilo to "žádná služba". Automaty většinou nesnáším, anžto v jižních Čechách vznikají duplicity (na Písecku se dá v nejlepším případě chytat Cukrák, Kleť (resp. Vimperk), Sušice, Javořice (resp. Tábor-Radimovice, dnes min. význam). V tomhle případě ovšem box duplicity nedělá, jak jednou naladí multiplex ČT (K26, u nás bída bíd), už mi čétéčtové programy z Kleti (K39) do seznamu předvoleb nezařadí. Musel jsem opakovat mazání, pak automatické ladění a kon. IEC ve vhodných momentech odpojovat a zapojovat, aby bylo naladěno jen to, co chci (na Písecku ideálně K22, 27, 30, 39). V menu je něco česky, něco anglicky.

Samsung S22C450, který mi s boxem někdy naběhne, někdy ne, zobrazuje po náběhu strongového GUI překryvné OSD s informací, že přijímá 1920×1080 a že by raději, aby zdroj posílal snímky 1680×1050 bodů (zmizí to až po dlouhé době).
Ruční ladění funguje (např. jihočeská Kleť K39), ovšem musí se navolit Německo a "Systém tuneru T+T2". Pokud je na klíčovém řádku "DVB-T2", dojde k dříve popisované chybě. Což je sice divné, ale je to tak.
Při provádění přesunu se nejprve programy označí pomocí kláves "[Enter]"/"[Space]" (na foto není pořádně vidět, že mají označené programy v puntíku fajfku ✔), pak se po stisku [F5] šipkami přesunou "mezi" dvě čísla předvoleb, z nichž nižší na své pozici zůstane a vyšší obdrží číslo, zvýšené o počet přesouvaných programů, viz druhé foto. A11/SPEKTRUM HOME/Warner TV se tak ocitnou za JOJkou na číslech 39, 40, 41. Přesun se potvrdí klávesou [Enter]. Ovládání klávesnicí (podrobné) popíšu později.
Přílohy
IMG_0837.JPG
Přesun vybraných předvoleb na nové pozice
Přesun vybraných předvoleb na nové pozice
IMG_0839.JPG
Ruční ladění, Strong 2401
Ruční ladění, Strong 2401
Naposledy upravil(a) judeware dne 21 čer 2026, 22:32, celkem upraveno 1 x.
judeware

#704 Příspěvek od judeware »

EKKAR píše:Máš tam chybu v překladu - správně to má bejt "SouložTet 637A" ...
No já nefím, ale šest je latinsky sex. A ten moderní biologický význam oněch tří hlásek vychází z lat. slova sexus (pohlaví).

Respromy nemám, do třídvéřáku bych je nenaložil. :nevim:
judeware

#705 Příspěvek od judeware »

Strong 2401, ovládání klávesnicí/myší

V "TV Menu" programu DTV:
• [menu] (vedle pravého [Ctrl]) = všeobecná nastavení DTV
• [←], [→] = pohyb v menu vlevo/vpravo
• [↑], [↓] = pohyb v menu nahoru/dolů
• [Enter] = "OK", potvrzení úkonu, o krok kupředu, výběr ("✔")
• [mezerník] = výběr ("✔")
• [ESC] = rušení úkonu, o krok zpět, apod.
• [F5] = přesun vybraných programů na nové pozice

Funkce vyvolané během vysílaného programu (při neaktivním OSD):
• [0]..[9] (nikoliv numerický blok vpravo) = příslušná předvolba
• [←], [→] = hlasitost
• [Page Up], [Page Down] (totéž [↑], [↓]) = CH+/CH-
• [Enter] = "hlavní" seznam programů
• [F1] = "hlavní" seznam programů, plus hledací pole
• [F2] = přidání programu do seznamu "oblíbených" (je-li zobrazen "hlavní" seznam programů)
• [F3] = teletext (odchod z režimu TXT: kliknutí pravým)
• [F4] = seznam programů, seznam "oblíbených" (odchod: [←] => [ESC])
• [F5] = info (celkem tři tabulky)
• [F6] = seznam "PVR"
• [F7] = EPG (aktivace/odchod)
• [F8] = jazyk(y) zvukového doprovodu/zvuková stopa (Stereo/L/R)/jazyk titulků/jazyk teletextu
• [F10] = TV/Radio
• [F12] = aktivace nahrávání (?)

Obecně platné stisky kláves a zkratky (v GUI Android boxu):
• [Print Screen] = snímek obrazovky (zřejmě vlastnost O.S., zabírá ovšem jen v režimu TXT)
• [CTRL]+[ALT]+[DEL] = "měkký" restart boxu (ve funkčním GUI)
• [menu] (vedle pravého [Ctrl]) = kontextová nabídka ikon všech sedmi ploch (Remove/Move/Clear data And Cache/Force stop/Clear defaults/Uninstall) a "dolních dlaždic" (Tapeta/Spravovat aplikace/Restartovat)
• [ALT]+[ESC] = přechod na čtvrtou plochu (výchozí po zapnutí boxu) s jejími ikonami a dlaždicemi
• [ALT Gr] = zobrazí na obrazovce virtuální klávesnici ("AOSP")
• [ALT] = přepne virtuální klávesnici do režimu smajlíků (emotikonů) a jiných "obrázků/symbolů" (odchod: kliknutí levým na "ABC" v dolním rohu klávesnice)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“