Windows 10 problem

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bastliar

Windows 10 problem

#1 Příspěvek od bastliar »

Na laptope mi naskočilo neodkladne hlásenie o update. Nebola žiadna možnosť zrušiť len dve možnosti reštart alebo reštart o hodinu tak som odklikol.
Teraz mi po pár minútach vyskočí hlásenie your system ran into problem need to restart a toto sa opakuje, restartuje sa do zblbnutia. Pomôžte prosím.
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Dal jsem tvůj text do AI a celkem obsáhle mi poradila co dělat. Nemá smysl abych to sem celé kopíroval.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Hape
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hape »

U těch UI, které používám je možnost konverzaci sdílet odkazem. Není potřeba nic kopírovat, nebo z toho dělat nějaké textové nebo PDF soubory jak jsem také někde viděl.
Gemini - klikni na tři tečky vpravo nahoře a objeví se volba "Sdílet konverzaci"
ChatGPT - tam je volba "Sdílet" také vpravo nahoře
Grok - v pravém horním rohu je ikonka řetězu

U ostatních nevím, ale bude to hodně podobné.
samec

#4 Příspěvek od samec »

Jak dlho myslíš bude dostupný ten odkaz a pre koho?
masar

#5 Příspěvek od masar »

Cyklická chyba „Your system ran into a problem and needs to restart“ po aktualizaci znamená, že se systém Windows zacyklil na modré obrazovce (BSOD).
Nejrychlejším řešením je vynutit spuštění prostředí pro obnovení (WinRE) a odinstalovat problematickou aktualizaci:
1. Vstup do prostředí oprav
Pokud počítač nenabíhá, musíte násilně přerušit proces startu:Stiskněte a držte tlačítko napájení 5–10 sekund, dokud se počítač nevypne.Opět jej zapněte a jakmile se objeví logo Windows nebo načítací kolečko, ihned jej opět vypněte podržením tlačítka.
Tento postup zopakujte 3× za sebou. Při čtvrtém startu systém rozpozná problém, zobrazí se hlášení Příprava automatické opravy a následně modrá obrazovka s možnostmi.
2. Odstranění chybné aktualizace
Jakmile se dostanete do modré nabídky, projděte následující kroky v tomto pořadí:
Přejděte na Poradce při potížích > Upřesnit možnosti. Vyberte Odinstalovat aktualizace. Zvolte možnost Odstranit nejnovější aktualizaci kvality (Quality Update). Počkejte na dokončení procesu a restartujte počítač.
3. Oprava pomocí nástroje Startup Repair
Pokud odinstalace nepomůže, vraťte se zpět do nabídky Upřesnit možnosti:
Zvolte Nástroj pro opravu spuštění systému (Startup Repair).
Windows automaticky vyhledá a opraví poškozené spouštěcí soubory.
4. Obnovení systému (System Restore)
Pokud ani to nezabralo, v nabídce Upřesnit možnosti vyberte Obnovení systému. Zvolte bod obnovení vytvořený před tím, než jste aktualizaci nainstalovali.
---
Upraveno po AI.
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“