Pračka GORENJE WS 5029 závada VYŘEŠENO!

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

Ani jeden ten triak jsem nezkoumal, byl jsem v situaci, kdy jsem potřeboval funkční pohon a ne se zabejvat, čím to je.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jardafiala

#32 Příspěvek od jardafiala »

jenicek - kromě toho, že triak (zřejme) též zamyká zámek, spíná až po navolení režimu motoru relátkama, tak soudím z pozorování, že má na starosti i "měkký" rozběh motoru. Takže proražený triak způsobí choas, hlášku F5, nemožnost otevřít dvířka když je elektronika napájená, vybrán program ale nespuštěn "start" a podobně. Nakonec tak nějak jak to popisuje EKKAR se to chovalo, dlouho nic, pak prudký rozběh a (pořád to jsou dohady) kvůli signálu z tacha vypnutí. Občas hláška F5, nevímproč ne pokaždé.
Vlafig

#33 Příspěvek od Vlafig »

Jo, triak umí potrápit. Vizuálně vypadá nepoškozený, multimetr také nic neřekne a přesto je špatný. Dokonce jsem měl jednou i takový, který chvíli fungoval normálně a občas pustil motor do plných otáček. S tím blokováním dvířek je to také zvláštní, u mnohých praček se dají při vadném triaku naprosto normálně otevřít, u některých se ihned po zapnutí dvířka zablokují.
jardafiala

#34 Příspěvek od jardafiala »

Tady, jak jsem vypozoroval, lze dvířka otevřít
- pokud je elektronika napájená, zvolen program a neodstartováno
- pokud je elektronika napájená, zvolen program, odstartováno a zas vypnuto
- odstartováno, napouští a vypnuto
po prvním roztočení bubnu se dvířka zablokují a pak už je v mezerách, kdy se buben netočí, drží tepelná pojistka.
Vlafig

#35 Příspěvek od Vlafig »

To je nějaké divné, že by pračka začala napouštět s nezablokovanými dvířky. Ale to už je teď jedno, hlavně, že se zadařilo. Tolik kg elektrošrotu by bývalo vzniklo kvůli součástce za pár korun....
masar

#36 Příspěvek od masar »

Vlafig píše:To je nějaké divné, že by pračka začala napouštět s nezablokovanými dvířky...
To sis jen špatně vysvětlil.
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“