Nahrávání ze sluchátkového výstupu.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Yarda1

Nahrávání ze sluchátkového výstupu.

#1 Příspěvek od Yarda1 »

Existuje nějaký (na obsluhu jednoduchý a ne moc drahý) udělátor co by se dal přes jack připojit třeba ke sluchátkovému výstupu z rádia, nahrával co se zrovna vysílá a ukládal do digitálního tvaru vhodného třeba k dalšímu zpracování v Audacity?
Případně nějaká funkce v mobilu nebo v MP3 přehrávači.
Ptal jsem se jinde, ale nic co by se mi hodilo mi tam neporadili.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

A co diktafon? Mám Olympus WS-852 a má i vnější vstup a umí i stereo.
josef_novak

#3 Příspěvek od josef_novak »

Nebyl by jednodušší rádio přijímač s nahráváním.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Yarda1 píše:...
Případně nějaká funkce v mobilu nebo v MP3 přehrávači.
...
Sansa Clip měla mikrofon, sice takovej jako že nic, ale na záznam diktafonní kvality to stačilo. Bohužel, odešla mi do křemíkovýho nebe a obdobnou náhradu nemám, abych ověřil, jestli to jde s něčím novějším. Digitální diktafon ale určitě bude takovou funkci mít - fčil bude problém jen ta cena, kterou za něj dáš ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MetrickyZavit

#5 Příspěvek od MetrickyZavit »

Neviem, či je to drahé, alebo nie....na hovorené slovo by mohlo tých 128Kbps stačiť.

https://www.amazon.com/Zerone-Capture-C ... B07LG83NTC
josef_novak

#6 Příspěvek od josef_novak »

Když už tu je odkaz na Amazon, tak tohle je taky řešení.
Možná bude mít možnost časovače pro nahrávání a kdyby ne, tak podobných rádií, co to budou umět, je spousta.
Ivan_01

#7 Příspěvek od Ivan_01 »

väčšina MP3 prehrávačov dokáže nahrávať z mikrofónu alebo vysielanie z rádia. Výstupný formát wav, doba záznamu obmedzená veľkosťou vnútornej pamäte alebo SD karty. Jediná nevýhoda je, že záznam musíš spustiť ručne a nahráva len to, čo aktuálne počúva.
lesana87

#8 Příspěvek od lesana87 »

Hledej digital voice recorder. Mám podobnej tomuhle https://www.ebay.com/itm/178250339110 Jen starší s ne tak chytrým displejem a byla k tomu i kabeláž jack-jack, externí mikrofon a interface na odposlech z telefonu na pevný lince. :D Akorát si k tomu musím brát návod, když chci těma pár tlačítkama něco méně běžnýho nastavit.
pocitujlasku

#9 Příspěvek od pocitujlasku »

su diktafony, ktore maju aj stereo vstup, akurat ta cena nebude asi to, co hladas. Napr.: https://www.muziker.sk/tie-mobile-digital-recorder
poobzeraj sa po strankach pre hudobnikov, oni si casto nahravaju nastroje.
No vidis, a tak si sa bal
Milan_F

#10 Příspěvek od Milan_F »

Nějaký MP3 přehrávač. Některý modely od Creative Labs měly 2,5mm jack zásuvku a v příslušenství kablík s 2,5mm a 3,5mm jackem. Dnes to lidi vyhazují do popelnic.
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Jestli ještě máš na počítadle konektor stereo LINE IN, tak z něj umí Audacity přímo nahrávat. Jestli ne, tak doporučuji externí zvukovou kartu Axago, sluchátkový výstup rádia vrazíš do LINE IN a dál si to ovládáš rovnou z Audacity.
Naprostá většina levnějších karet umí nahrávat jen z mikrofonu, jednak je ten vstup mono, jednak je na něm stejnosměrné napájení elektreťáku, ale hlavně je pro úrovně ze sluchátkového výstupu nadměrně citlivý (i když ubereš na rádiu hlasitost), tak na to bacha!
Rellik

#12 Příspěvek od Rellik »

Není jednodušší si to dané rádio pustit v online vysílání na webu a nahrávat rovnou do PC?
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Tady nikdo nečte . On chce digitizér , já už jsem se zde kdysi ptal , bez odpovědi . Prostě něco , jako byly DVDrecordery . Zap jsem nahrávání (či časovač) a po určené době vypl . Potom jsem zajel na záznam , jen prostě šipkou , zadal začátek , výstřihy a konec . Potom renderovat a vypálit . Tak to stejné dnes na audio . Nevím , zda mi to dělá pckarta či co , asi ne . Dám nějaký záznam na trubce . Když zadávám , tak je ticho , a když se rozjede track , tak se v pozadí ozve nějaký ton cca 1kilo asi -30dB . Nechci audacity , zbytečně moc umí , což by nevadilo , ale na prd složité na ovládání .
mi-ro

#14 Příspěvek od mi-ro »

..to bude jen ňákej odpůrek
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Toto ano + nativní střih a export vystříhaného , bych bral .
Odpovědět

Zpět na „Poradna“