Tesla DOMINANT 1039A

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lululi

#106 Příspěvek od lululi »

Teraz som ale meral na vstupnej jednotke a pri prechode niekde medzi 73 a 90 (tie led su take no) sa zmeni ladiace napatie na vstupnej jednotke na vyvode 16 z 7.5V na 13V skokom
xsc

#107 Příspěvek od xsc »

To je správně, ten skok dělají obvody až za potenciometrem, aby to fungovalo pro všechny předvolby.
A teď zkus vzít to druhé rádio, naladit Dominanta někde k 95 MHZ a zjisti, jestli na 106MHz toho druhého rádia bude ticho. Pokud ano, tak můžeš zkusit ladit postupně dolů a tím zjistíš, kde skutečně kmitá oscilátor.
lululi

#108 Příspěvek od lululi »

Tak som ladil mobilom. Pri 95MHz podla naladenej stanice na stupnici je 66MHz. Mobilom som na 106MHz naladil ticho a ked som rozladil dominanta zacalo sumiet v mobile
lululi

#109 Příspěvek od lululi »

Tak zahada odhalena. Odpor R30 na emitore tranzistora T4 na vstupe ladiaceho napatia miesto 10kOhm velky preruseny. Po vymene vsetko sedi. Dakujem za nasmerovanie.
lululi

#110 Příspěvek od lululi »

Este by som poprosil ak by niekto mal nafotene ako ma byt na lavej strane zapojena pruzina a silon na otvaranie skla. Pruzinu som nasiel valat sa vnutri v radiu ale silon zmizol :). Dakujem. Resp ak by niekto mal komplet servisny navod. Dakujem.
EKKAR

#111 Příspěvek od EKKAR »

lululi píše:...Resp ak by niekto mal komplet servisny navod. Dakujem.
Mám v .pdf, ale má to cca 2MByte. Dej mi do SZ mail, pošlu ti ho.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lululi

#112 Příspěvek od lululi »

Povzbudeny uspechom som sa pustil do t710a. Všetky mikrospinace zoxidovane a nefunkcne. Vymenil som. Led vyladenia zla, hovnaky na a290d vymenene, kondenzator z pinu 2 a225d aj filtre 10.7MHz vymenene. Predvolby nefunkcne a tu som zistil ze ich niekto vyradil zamene lebo nefungovali pre zvod keramiky na napájaní. Opravene idu. Ale príjem ziadny. Len jedna najsilnejsia stanica na cca 92Mhz. Inak ticho. Dal spom vstupny diel vkv z dominanta a ladi pekne aj ine stanice. Takze moja nocna mora - vstupny diel. Skusal som tranzistory, varikapy nevyzeraju byt prerazene. Kondenzatory nevykazuju zvod. Jeden vyzeral mechanicky poskodeny tak som ho vymenil. Dal som do dominanta pre lepsi pristup a zabudovany zosilovac. Stale len ta jedna stanica ale zato v stereu. Inak nic. L8 nozno bola pohnuta ostatne su zakvapnute. Neviem sa pohnut dalej....
jardafiala

#113 Příspěvek od jardafiala »

Už jsem se v poslední době DVAKRÁT setkal s tím, že bvl zásadně rozladěný výstupní fitr 10,7MHz, zde L9, L10. Ale nebylo to u zmíněného vstupního dílu. Taky, podle popisu, by to mohl být vadný T1.
ok1hga

#114 Příspěvek od ok1hga »

jardafiala píše:Taky, podle popisu, by to mohl být vadný T1
jj, ty KF910 bývají vadné . . . měnil jsem je za KF982 . . .
EKKAR

#115 Příspěvek od EKKAR »

Po tom, co mi při pokusech o připájení KF910 do plechový krabičky s anténním preampem pro nižší TV kanály/FM VKV tenhle trand několikrát po sobě odešel i když jsem používak uzemněnou mikropájku jsem začal kupovat BF981 - a bez dalších problémů.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lululi

#116 Příspěvek od lululi »

Dakujem za odpoved. T1 ale.nie je v skrate a na g1 ma 3.2v, G2 6V, S 4.1V, D 13.9V. Na T2 je G1 0V, G2 4.4V , S 3.2V, D 13.6V. Ako zistim ze je spatny?
jardafiala

#117 Příspěvek od jardafiala »

Ještě si vzpomínám, že někde v diskusi k tomu vst. dílu byly zmíněny potíže s trimry P1 - P4, změř napětí na varikapech jestli se mění s ladicím napětím. Já někde silážuju vrak i se vstupním dílem ale nějak teď nevím kde....
lululi

#118 Příspěvek od lululi »

Dakujem za odpoved. Tie trimre som kontroloval su v poriadku. Na dominante boli silno zoxidovane tam som ich cistil ale tu su v poriadku. A na varikapoch sa napatie meni. Su male rozdiely v napatiach medzi dvojicami varikapov ale menia sa na vsetkych styroch dvojiciach. Len neviem ako zmerat tie tranzistory s 2 gate.
lululi

#119 Příspěvek od lululi »

Ked sa dotknem Gate troch gate signal sa strati, len pri dotyku G2 T1 sa nic nedeje. Ak sa priblizim srobovakom k L5 signal sa zosilni ale stale len ta jedna stanica. Na tom vf diely nebol spodny kryt a od tade cievky nie su zakvapnute cize mohli byt pohnute. Ja skusam vsetko bez krytov- spodny nemam a horny som dal prec. Ak ho nasadim signal sa zhorsi.
lululi

#120 Příspěvek od lululi »

Chcel som sa vyhut zbesilemu kruteniu lebo potom to uz nikto neda do poriadku. Existuje sposob ako to naladit s beznym vybavenim. Max viem osciloskop pozicat aj ked som s nim roky nerobil :) generator a ciac nemam
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“