Laser Mouse Gigabyte GM-M6880

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Laser Mouse Gigabyte GM-M6880

#1 Příspěvek od Celeron »

Příbuznej mi přinesl tuhle anatomickou myš. Nahoře dvoutlačítko, uprostřed rolovátko a vedle něj tlačítko označený dpi a z boku palcový spínače pro praváka. Že prej blbne.
No píchnul jsem ji do USB jako druhou myš a všecko zde na Bastlírně reaguje krom toho tlačítka dpi. Myš jezdí ve všech směrech, rolovátko roluje, obě tlačítka zezhora vybíraj a ty boční skáčou stránky dozadu a dopředu. Tak nevím, co mu blbne. Nejspíš s ní šmidlal po nějakým reflexním stole nebo laku.
Stejně ani netuším, jak se do ní dostat. Asi jsou šroubky zespoda pod těma samolepícíma segmentama proti ošoupání a obávám se, že by už nalepit zpět nešly.
Považuju to za opravený. :lol: :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Skus, ci neblbnu mikrospinace - ci nerobia dvojkliky alebo chytit nejake okno a tahat po obrazovke, ci sa samovolne nepusti.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Ty mikrospinače blbnou často , i enkodery , daly se koupit za pětikorunu kus u zdroje . Tak je přilepíš vteřinou .
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Včera večír jsem s ní šmidlal a klofal asi dvě hodiny a nic se nevyštěnilo. Rozdělávat ji nebudu, ty šmidliplošky jsou podle Gigabitu teflonový a ten se jaxi lepit ničím běžným nedá.
Ty boční gumy pro úchop už taky nejsou nic moc. Sice nejsou zatím rozblemcaný ale moc jim k tomu nechybí.
No a navíc, stejná myš dnes stojí 150 kaček.
Jirka

eleferner

#5 Příspěvek od eleferner »

Ano, sroubky casto byvaji pod kluznymi podlozkami zespodu mysi. Na Logitech mysich neni problem je nalepit zpatky, ale to samozrejme nemusi platit pro tu tvoji. Pro drazsi mysi se daji koupit nahradni, hledej "mouse skates". Taky se da koupit obdelnikovy ci kulaty zakladni material, ze ktereho si potrebny tvar vystrihnes.

Jo a pokud budes menit tlacitka, tak musis koupit typy se stejnou silou stisku, jako puvodni. Ja jsem to meril tak, ze jsem na tlacitko pokladal znama zavazicka, az se stisknulo.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

no já koupil v AME dva typy , silu jsem neměřil , ale navydržely nic . Původní chinašrot snad 3 roky , ty nové tak měsíc . Došel jsem k tomu , že je beru z vyhozených myší ze šrotu .
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Nojo, proto mám v dílně u Haswela stále kuličkovou myš Mitsumi ECM-5002. Pamatuje ještě 386-ku. Nikdy nebylo potřeba mikrospínače měnit. Žádná Čína ale poctivá Malaysia. :lol: A klávesnice to samý, stará dobrá Chicony KB-9810 taky z dob 386. Všechny ostatní klávesnice a myši, co jsem koupil později a jsou starší než 8-10 let jsou už v nebi.
Jirka

rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Originalne mikrospinace sa casto daju rozobrat a vycistit. Ak je zlomeny a musi sa vymenit, tak kupit original OMRON.
samec

#9 Příspěvek od samec »

Mám nejakú HP laserovú SM-2027 a tá robí náhodne občasne takú vec, že kurzor skočí úplne na vrch obrazovky. Niekedy aj týždeň nič, niekedy aj dva-krát za deň. Niekoľko krát som ju rozobral, hľadal chybu na plošaku, hľadal prach na snímači, vyfúkal, vyutieral šošovky izopropylom, pár krát od zlosti tresol po stole, potom lepil horúcim lepidlom vnútri ulomené závažie. Či je špinavá, alebo vyčistená, správa sa rovnako a to bez ohľadu na podložku. Ono je to v niektorých programoch dosť zákerné, ak klikneš celkom inam, než si chcel. Zrejme klasické HP kurvítko. A nevyhodím ju. Zvyšila sa mi z bývalej práce a budem ju používať a nadávať na HP, lebo sú to šmejdi a zaslúžia si to.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Niektore opticke mysi toto robia. Pri starsich typoch sa toto stalo pri miernom zdvihnuti mysi z podlozky. Pri hrani hier velmi dobra vec :D
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Prcek mne moh vzít v poslední robotě . Digibezdrát po přerušení si sedla doprava nahoru . :lol: :lol: klepl jsi na myš a práce pryč . Hned jsem si nechal dát drátovku .
xsc

#12 Příspěvek od xsc »

Tady ti ale drátovka nepomůže. Tohle dělá, když zbloudí optický snímač, na připojení nezáleží.
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Třeba to někdy zažiješ ............
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:Příbuznej mi přinesl tuhle anatomickou myš. Nahoře dvoutlačítko, uprostřed rolovátko a vedle něj tlačítko označený dpi a z boku palcový spínače pro praváka. Že prej blbne.
No píchnul jsem ji do USB jako druhou myš a všecko zde na Bastlírně reaguje krom toho tlačítka dpi. ...
To tlačítko "dpi" sekvenčně přepíná citlivost hlodafce na pohyb. Obvykle to má 3-4 hodnoty - zkus pohnout hlodafcem o 1cm a pozoruj o kolik se pohne kurzor na skle. Pak zmáčkni tlačítko "dpi" a pokus opakuj. Výchylka kurzoru by měla bejt větší NEBO menší než při prvním pokusu. Záleží to na "směru" přepínání - jestli se rozlišení postupně zvětšuje nebo zmenšuje. A pokud to tlačítko nedělá nic, je taky dobrý nainstalovat originální driver k myši od jejího výrobce, univerzální wokňousovej právě tuhle fičuru nemusí umět.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Prepinanie dpi sa robi v procesore mysi, von sa tento signal nedostane. Z pohladu PC akurat mys vykazuje inu velkost pohybu pri rovnakej fyzickej prejdenej vzdialenosti.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“