Začernění údajů v PDF souboru

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
martinkopp

#16 Příspěvek od martinkopp »

Editor pdf nikdo nevyrábí, protože tento formát není určený pro editaci. Je to například jako gerber při výrobě pcb. I gerber editovat jde, ale nikdo to ze zjevných důvodů nedělá.

K těm free softům. To že z něj text nevytáhneš ty prostým kopírováním ještě neznamená, že ho z dokumentu nevytáhne někdo kdo tomu opravdu rozumí. Původní text tam může být uložen na mnoha místech jak už jsem ti psal, tak si na to dej pozor.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hape »

Jo, dík za upozornění.
Ale nejde o žádné státní tajemství nebo něco podobně závažného. Chtěl jsem jenom z informací o vozidle, vygenerovaných jako PDF na portálu dopravy, odstranit některé informace jako RZ nebo VIN, než to pošlu jednomu člověku, který měl zájem o technické údaje. Nakonec jsem to udělal v tom PDF24 a poslal mu to.
Ale zajímají mě i další možnosti, v čem anonymizovat PDF tak aby zůstala zachována možnost výběru textu a struktura dokumentu, bylo to zdarma a šlo to udělat snadno a rychle, tak zkouším pátrat dál.
Nadějně vypadá PicoPDF PDF Editor. Je zdarma (pro nekomerční použití) a obsahuje funkci Redact. Zkusil jsem v něm začernit text a dopadlo to dobře, takže je to můj horký kandidát. Není lokalizovaný do češtiny, ale to bych nějak přežil, při zřídkavém použití.
Ještě se podívám na nabídku firmy Ashampoo. Ti mají levný software, často ještě v akci zlevněný a co jsem zatím měl možnost od nich vyzkoušet, tak bylo lokalizované do češtiny.

EDIT:
Placený editor Ashampoo PDF Pro 5 umí začernit a odstranit text ze souboru a přitom ponechá text textem a nepoškodí uspořádání stránky. Práce s ním není až tak intuitivní, jako s předešlými editory (PDF-XChange nebo PicoPDF), ale po chvíli zkoušení jsem přišel jak na to. Velké + má u mně za to, že je lokalizovaný do češtiny. Trvalá licence se aktuálně dá koupit za 679 Kč, což už bych asi zkousl. Případně se dá koupit starší verze 4 za 462 Kč, nebo ještě je k mání verze 3 za 333 Kč. Takže popřemýšlím a rozhodnu se jestli zůstanu u bezplatného PicoPDF editoru nebo jestli koupím licenci některé verze Ashampoo editoru.
Děkuji všem zúčastněným diskutérům a tím bych to považoval za vyřešené.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“