identifikace smd

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
patrikvarga

#16 Příspěvek od patrikvarga »

...
Přílohy
R200.jpg
R200.jpg
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

V práci dost používám 0R rezistory RK73Z1JTTDD od Koa Speer.
Taky jsou zelené.

A když jsme si otevřel datasheet, tak jsem se dozvěděl, že nejsou uhlíkové, ale je na nic nějaká glazura, která funguje jako rezistivní vrstva:
https://www.koaspeer.com/pdfs/RK73Z.pdf
Excellent heat resistance and weather resistance, because
of the use of glaze thick film as resistive film
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
lesana87

#18 Příspěvek od lesana87 »

Já mám zelené odpory i desítky kiloOhmů, takže to není jen doména malých hodnot i když v uvedeném případě spíše bude.
roomsc

#19 Příspěvek od roomsc »

Tak hlásím postup díky vašim radám jsem vyměnil ty LNK3xxx místo toho zeleného odporu jsem z druhé strany napájel ten vývodový odpor 47 Ohm a všechny tři už fungují. Teď mám ještě jeden dotaz můžu tam ten odpor nechat nebo musím zhánět ten zelenej? Díval jsem se a 47 Ohm bych našel ale nejvíc byl jen na 200V. Jinak děkuji všem za rady jste odborníci na svém místě.
Cust

#20 Příspěvek od Cust »

Klidně ho tam nech.

A propo, ano KOA Speer jsou některé řady zelené, já psal o Vishay, ale je to KOA.

Co se týče té glazované vrstvy, tak u klasických Thick Film resistorů je to tak vždy. Prostě natisknou inkjetem vrstvu na podložku a pak to vypálí. Je to nejlevnější a zároveň největší sračka. Asi ta tisková hmota bude na bázi uhlíku. Šum takových rezistorů je příšerný, kvantový (current noise) šum daleko převyšuje tepelný šum. Ale na 90% aplikací je to OK. Thin film rezistory, které jsou vyrobené z tenké kovové fólie jsou mnohem dražší a používám je jen do audia nebo do měřáků malých proudů/napětí.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“