Škoda Octavia Super 1962 tehdejší cena?
Moderátor: Moderátoři
To je taky jediný, co tebe může napadnout, že jo.EKKAR píše:Napiš rovnou, že měla protekční "espézetku" složenou ze 4 stejnejch číslic.
Ne, vole. Děda Rousek je dodnes můj velký vzor. Skromný, náročný na druhé, pracovitý a uznalý. Nikdy svoje postavení nijak nevyužíval. Předsedou se stal tak, že když kulaci na Přibyslavi viděli jak v okolí bolševici pronásledují a dokonce fyzicky likvidují sedláky (proslulá Litoboř je nedaleko, jednomu místnímu odpráskli syna jen tak z prdele na Mydlárně), dohodli se, že teda to družstvo založí. A největšího kulaka si zvolili za předsedu. S bolševikama nikdy nedržel. Když ho později lanařili, opáčil že má nejlepší výsledky v okrese, a že se chce věnovat práci. Celý život chodil v jedněch mysliveckých hadrech a jezdil právě tou starou plečkou, i když mu po restitucích patřilo všecko v okolí několika kilometrů. Tvoje kydy o protekčnosti jsou zcela mimo.
Tu stovku měl totálně osápanou, protože s ní jezdil akorát do lesa a na pole. Původně byla bílá, ale po patnácti letech ji nastříkal tmavě modrým Industrolem. Komplet, včetně gumy kolem oken, lišt a klik. Ten Industrol časem vyšisoval do barvy sepraných montérek. V kůlně se po ní válela sláma, sypaly špalky a sraly na ni slepice. A takto tu stovku znali všichni v okrese. Jednou mi policajt v Hradci vytýkal, že mám v techničáku zapsanou špatnou barvu. Vysvětlil jsem mu, že za mokra je to auto opravdu tmavě modré. Policajt to zkusil nasliněným prstem, a se slovy "no jo, vopravdu" mě propustil.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
To ti byly čtyři...EKKAR píše:Já už si pamatuju akorát koupi tátovy Š-110LS v roce 1973
Mně naši vyprávěli, kterak kupovali v červnu roku 1989 Š 125 L. Měli rozhozené sítě mezi známými a jedni měli někoho v Boleslavi; asi víc udiček. Jednu si ti známí koupili v květnu a druhá se jim naskytla v červnu.
Byla ve sněhuláku, základní výbava, jediný nadstandard byly budíky co se dávaly do Rapidů a lepších (GL, GLS) - vše pod jedním antireflexním sklem.
Sloužila dobře, v roce 2006 byla ještě normálně pojízdná a z důvodu koupě lepšího vozu byla prodána cikánům do Kladna.
A taky to bylo první auto, který jsem kdy řídil po normální silnici - tenkrát ještě s pomocí, v asi 6-7 letech tátovi na klíně, on šlapal pedály a řadil, já kroutil volantem ... Ale díky tomu jsem byl ve 14 schopnej bez problémů jezdit v podstatě s libovolným autem a v 16, když jsem ještě ani neměl "papíry" na "fichtla", jezdit s tátovým vědomím na férovku i po městě ... Jasně, Prágl to nebyl, ale běžnej provoz už jo. Dneska by za to byli orgáni schopní kohokoliv snad i zastřelit, my prostě takhle řidičsky vyrůstali. Někdo na traktoru po poli, někdo holt takhle ...Hubert_79 píše:To ti byly čtyři...EKKAR píše:Já už si pamatuju akorát koupi tátovy Š-110LS v roce 1973
....
A kutilmile - nelituju tě
- jirka5
Za stejnou cenu jim mimochodem nabízeli Renaulta R8, ale ten byl tehdy jen čtyřmístný, později to změnili na klasických 5 míst.
- tomasjedno
Dnes je na firmě, jestli nechá služebními auty jezdit kohokoli s příslušným řidičákem, nebo bude trvat nejméně na referentských zkouškách (na nich trvají obvykle leasingovky, když jsou služební auta na operák).
- tomasjedno