převod z GPIB na něco jiného

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenekxxx

převod z GPIB na něco jiného

#1 Příspěvek od zdenekxxx »

Nevíte někdo o nějakém jednoduchém zapojení s mikroprocesorem či nějakou logikou co by umožňoval pomocí LPT,COM či USB komunikaci s GPIB přístroji? Karty jsou nechutně drahé takže by se vyplatilo něco takového postavit.
Podobně komunikace s IMS-1,IMS-2. Na googlu jsem nic nenašel :-(
jasin

#2 Příspěvek od jasin »

Amatér to nepotřebuje a profík si to koupí (100 - 300$). Určitě je to s MC jednoduché, ale znamená to sednout a hodiny věnovat programování :(
Když už to někdo udělal, tak teď za to chce peníze :)
http://www.home.agilent.com/agilent/product.jspx?cc=IN&lc=eng&ckey=851808&nid=-35199.426029.00&id=851808
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
mtajovsky

#3 Příspěvek od mtajovsky »

jasin píše:Amatér to nepotřebuje a profík si to koupí (100 - 300$). Určitě je to s MC jednoduché, ale znamená to sednout a hodiny věnovat programování :(
Když už to někdo udělal, tak teď za to chce peníze :)
http://www.home.agilent.com/agilent/product.jspx?cc=IN&lc=eng&ckey=851808&nid=-35199.426029.00&id=851808

Přesně to jsem chtěl říci, ale nějak jsem se nemohl vymačknout. Takový problem jsem řešil na jednom úkolu automatizovaného měření. Karta GPIB stála kolem 13 000 Kč a to by se nevyplatilo. A to nemluvím o nutnosti nastudovat GPIB komunikační protokol. A dále, pokud se pak do takového systému dostane jiná aplikace určená pro komunikaci přes GPIB nebude spolupracovat. Nad interfacem LPT, RS232 atd. by musel být nějaký driver, chovající se jako driver pro GPIB.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“