Nabízím DPS průmyslové, počítačové, 3..4ks ERS

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
judeware

Nabízím DPS průmyslové, počítačové, 3..4ks ERS

#1 Příspěvek od judeware »

...za nějakou maličkost do osmibitů, či protislužbu, zdejším zasloužilým za odvoz.
Z desek si příležitostně vytahám něco osmibitově libé, ale jinak? Kdo se v té špíně má přebírat a všechno dokumentovat (fotoaparátem)? Odjížděl jsem ze skladu jako čuně. :( A to šlo o tři maxibanánovice. ERS50 doplňuje jedna ERS501. Všude chybí péra, kastle vypadají relativně obsažně. :)

Jedna z těžkých desek vypadá, jako ze SMEP. Zbytek jsou různé telekomunikace, "čs. prům.", to jest plastové i kovové OZ, běžné čs. tranzistory, zelené R, sem tam západní desky s bytelnými elektrolyly. Netuším, jak to sepisovat a dokumentovat, leda s dvojími rukavicemi, nebo s nějakou asistentkou. :oops: Pro ilustraci udělám aspoň pět snímků (výhledově). A protože sklad přetéká, rád bych to měl brzo zase pryč.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Pro případné (váhající) zájemce zopakuji, že ke stanici ERS 50 se dají připojit také hroty Hakko T12 a jejich klony.
(Jen pak nesedí stupnice.)
judeware

#3 Příspěvek od judeware »

Ohledně pájedel se už ozval petrfilipi, další informace o jejich stavu sem připíšu co nevidět (mám v sobotu melouch a čeká mě oprava vratové kamery, školení k NASu, čištění jednoho ntb., rozšíření domácí sítě o MAXXO - umí kupodivu reprodukci z onoho "LANdisku" a možná dojde i na dříve pitvaný Strong SRT 2401, teď už s ním totiž chodí "úplně všechno" :aplause: a zainteresované rodině se páčil).

Určil jsem další předmět. To, co jsem považoval za část SMEPky (SM1107), je nakonec zdroj z čs. terminálu CM7202. Míval jsem ho před lety komplet, ale z důvodu nedostatku místa jsem ho zlikvidoval. :(
judeware

#4 Příspěvek od judeware »

[1] Kolekce čs. desek: MAB, MAC, WSH, TTL, diskrétní kov&plast, běžné R, C. Netuším, odkud tyhle desky pochází. Je jich asi čtyřnásobek toho. co je foto.

[2] CMOS logické, paměti, japonská verze MC6803, na traverze diskrétní prvky a stabilizátory. Podobných desek je mnoho, ovšem každá jiná (zpravidla chybí konvenční trafa). Je to jen malá ukázka. :oops: Zajímavostí je duální pojistková patice.
Přílohy
IMG_0855.JPG
[2]
[2]
IMG_0851.JPG
[1]
[1]
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Tomra su automaty na vracanie flasiek.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

judeware píše:[1] Kolekce čs. desek: MAB, MAC, WSH, TTL, diskrétní kov&plast, běžné R, C. Netuším, odkud tyhle desky pochází. Je jich asi čtyřnásobek toho. co je foto.
....
Myslím, že se ledacos z toho "ujme" mezi adeptama, hladovýma po vědění a ještě víc po součástkách (skoro) zadarmo. Pokud pojedeš koncem prázdnin do Holic, zbavím tě jich.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
vicious

#7 Příspěvek od vicious »

rnbw: fľaškomaty sú len časťou ich výroby
judeware

#8 Příspěvek od judeware »

Pár informací k nabízeným páječkám ERS... (Řádek s číslem je pro mou orientaci, na řádné štítky a výrobní čísla se "u nich" tehdy příliš nehrálo!)

[1] identifikace - "Houbu před prací navlhčit"
• chybí pojistka a flok
• chybí péro, šňůra je ucvaklá
• třívývodová LED (chybí její plastový krouužek)
• 4x čs. diody (M, kat. Ž)
• 9WN 668 33, svíčkový KT726/600
• kaz na napájecí šňůře
• pájení originální

[2] identifikace - "Špongiu navlhčiť", dolní typový štítek
• chybí pojistka a flok
• chybí péro, šňůra je vytržená
• třívývodová LED (chybí její plastový krouužek)
• 4x Jugo 1N5403
• 9WN 668 33, plastový KT206/200, maxichladič (velká plocha) do eL
• kaz na (dlouhé) napájecí šňůře
• pájení ošklivé (změny, úpravy)

[3] identifikace - "Houbu před prací navlhčit" (plus poznámky fixem)
• chybí pojistka a flok, jiný páčkový vypínač (kovový "předek")
• chybí péro (rukojeť nikoli), šňůra je daremná
• třívývodová LED
• 4x čs. diody (M, kat. Ž)
• 9WN 668 33, plastový KT201/600, stromečkový černý chladič plus dobastlená úzká delší pásovina
• kaz na napájecí šňůře
• pájení originální
• chybí horní (tmavě šedý) kryt

[4] identifikace - "Špongiu navlhčiť", dole: TK 1990 3
• chybí pojistka a flok
• chybí péro a šňůra, připojení GND a péra - banánkové&šroubovací svorky
• dvouvývodová zelená LED
• 4x Jugo 1N5408, 4x Jugo 1N5405, LM1458DP (LCC Thomson)
• 9WN 668 33, plastový KT205/600, stromečkový černý chladič
• napájecí šňůra špinavá, jinak OK
• pájení nehezké
• chybí druhá DPS (s červenými cihláky 100K) a jedna čalounická podložka pod trafem

[5] identifikace - ERS 501, dole: OTK 115
• pojistka F 1A (plus flok)
• péro a šňůra - kompletní (zakončena čs. jackem 6,3mm), ovšem s kazem na kabelu
• samostatná červená a zelená LED
• 8x 1N5408, logo "Superman", z velké části na uhel
• 9WN 668 33, plastový KT206/200, stromečkový černý chladič
• dlouhá napájecí šňůra
• pájení originální, nová verze desky

Tu poslední si možná nechám a příležitostně opravím. :oops:
judeware

#9 Příspěvek od judeware »

Ještě jsem našel televizní desku s LM1876TF. Měl by pro něj někdo využití? Písecký kroužek se k tomu stavěl chladně, asi je to pro budoucí "nadějnou" mládež příliš velké sousto (mnoho ruční práce?)... :nevim:
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Myslím, že "děti" v Lanškrouně se vošklíbat nebudou... RudolfTheSecond si mi tuhlevá stěžoval, že ponechavše přede dveřma do učebny papírovou přepravku z Lidlu s několika ATX zdrojema určenýma na demont ev. opravu, vraceje se po půlhodině nepříliš nasycen obědem z jídelny, našel jenom tu papírovou přepravku ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
judeware

#11 Příspěvek od judeware »

Z oné televizní desky (nějaká Sony 82cm se stolkem, těžká a původně drahá) jsem odřízl část se zesilovačem a okolím a už je v kartónu pro Holice.
judeware

#12 Příspěvek od judeware »

K nabízeným páječkám...

ERS501 si skutečně spíše nechám a dám do kupy. Trafo sice mírně vyteklo, kastle by chtěla vypulírovat a deska vyžaduje opravu (viz foto), ale což. :)

IMG_0862.JPG
Hořela, hruška hořela, rozfajrovaná do běla...
Hořela, hruška hořela, rozfajrovaná do běla...
ERS502 jsem nikdy v reálu neviděl, natož střeva. Tato deska (ERS501; 3FB 004 19) je osazením mírně odlišná od "originálu". Netuším, jestli má i ERS502 péro připojené jackem 6,3mm. :?: Řada jiných, mnou viděných (tedy ERS50), má hlavní můstek tvořený osmi diodami, tedy "každá dioda můstku" je tvořená dvěma diodami v sérii (buď čs. barevně značené, nebo jugo 1N540x). PROČ? :?: Okruh zelené indikační LED je řešený jinak, než vídám v nejrůznějších schématech s úpravami. Začíná drátem za sekundární pojistkou, přes TR193 1K vede na LED a končí na GND. Antiparalelně s LED je osazená BAV20. Ty jsou na desce další tři, na místech, kde jsou ve schématu KA263. Místo tří KY130 jsou osazené 1N4004. Mezi katodou tyristoru a 7/MA1458 je odpor 22K v sérii s trimrem 100K (ten by tam ani být nemusel, je natočený a zakápnutý na maximu). Ve schematu žádný odpor 100K (120K) na onom místě nevidím. Hlavní můstek nemá pojistku a takhle to dopadlo. :(

Vycházím ze schématu "SPÁJKOVAČKA ERS 50"

Odkaz může shnít, takže schéma raději ještě do příspěvku:
ERS50.jpg
ERS50.jpg
judeware

#13 Příspěvek od judeware »

Za stejných podmínek přihazuji "VF" pikslu Hughes GMH2000. Mazlit se s tím nebudu (hodí se mi jen jediný DIN8, dnes poměrně málo vídaný)!
VASEK_W

#14 Příspěvek od VASEK_W »

judeware píše: 13 črc 2026, 19:15 Řada jiných, mnou viděných (tedy ERS50), má hlavní můstek tvořený osmi diodami, tedy "každá dioda můstku" je tvořená dvěma diodami v sérii (buď čs. barevně značené, nebo jugo 1N540x). PROČ? :?:
Že by to byla nouzová úprava snížení napětí pro tělísko při přechodu z napětí v síti 220V na vyšší? Jak to jednodušeji vyřešit, když je plný sklad navinutých transformátorů?

Vašek
judeware

#15 Příspěvek od judeware »

To bylo klimaktérium na 230V sjednané dávno před tojrošaškárnou? Už mi začínají unikat časové souvislosti... :oops:
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“